AutoRai

6-9-2002

Nieuwe motoren voor vernieuwde Mitsubishi Space Star

De vernieuwde en daarmee fris ogende Mitsubishi Space Star slaat bijzonder goed aan. Sinds zijn verschijning staat hij volop in de belangstelling en blijft het één van de bestverkopende modellen in het gamma.

Mitsubishi legt nu extra ijzers in het vuur met de 1.8 MPI (benzine) en krachtige High Performance-versie van de common-rail dieselmotor
1.9 DI-D (diesel).


Dankzij een serie veranderingen die eerder dit jaar zijn doorgevoerd, staat de Space Star op scherp. De auto komt vlot, fris en sportief voor de dag. De voorzijde trekt direct de aandacht. Bumper, grille, motorkap, zijschermen en koplampen vormen een opvallend strak geheel. Bij alle uitvoeringen is de bumper in de kleur van de carrosserie gespoten en zijn de bumperranden voorzien van zwarte beschermstrips. De achterzijde schittert dankzij bijzonder stijlvol gevormde achterlichten met ronde elementen.

Mede dankzij de uitgebreide uitrusting kan de Space Star de vergelijking met klassegenoten moeiteloos aan. De twee veiligheidsgordels voorin en de drie veiligheidsgordels achterin zijn voorzien van spanners (ELR) en trekkrachtbegrenzers (ALR). De hoofdsteunen achterin zijn in hoogte verstelbaar. De Comfort-versie heeft een middenarmsteun en de Avance-versie heeft ronde (reflector)mistlampen onder in de voorbumper. Bij de Avance- en de Comfort-versie is een duidelijk fris sportief element toegevoegd. De knoppen van de ventilatieroosters, de deurhendels en de console tussen de voorstoelen zijn zilverkleurig. Bij de Avance-versie geldt dat ook voor de middenconsole.

Nieuwe oogst
De 1.8 MPI en de 1.9 DI-D HP zijn de nieuwe oogst voor dit najaar. Beide motoren vormen een perfecte aanvulling op de drie al leverbare motoren: de benzineversies van 1,3 liter (63 kW/86 pk) en 1,6 liter (72 kW/98 pk) en de 1.9 DI-D (75 kW/102 pk). De MPI-benzinemotor van
1,8 liter beschikt net als de 1,3- en 1,6-litervarianten over zestien kleppen en elektronische multi-point brandstofinjectie. Met een maximumvermogen van 82 kW/112 pk staat de 1.8 MPI garant voor uitstekende prestaties. De HP-versie levert 85 kW/115 pk. Hij blinkt uit door souplesse doordat hij zijn maximale trekkracht van 265 Nm levert tussen 1800 en 2500 toeren per minuut.

Met deze nieuwe motorvarianten biedt de Space Star ruimschoots voldoende kracht voor het trekken van een zware caravan of een trailer. Het maximale aanhangwagengewicht (geremd) bedraagt bij de 1.8 MPI en de 1.9 DI-D HP respectievelijk 1200 en 1300 kilogram. Dit zijn riante waarden in deze klasse van compacte MPVs.

De Space Star 1.8 MPI is te koop vanaf 19.095,- en de 1.9 DI-D High Performance vanaf 23.180,-. Er is al een Mitsubishi Space Star voor 16.245,-.