AutoRai

6-9-2002

Veel Opel nieuws op internationale
bedrijfswagententoonstelling in Hannover

Adam Opel AG presenteert een van de meest moderne en innovatieve lichte bedrijfswagenvloten tijdens de 59e Internationale Automobielshow Bedrijfswagens die tot en met 19 september aanstaande in Hannover wordt gehouden.

Opels succesvolle Combo, Vivaro en Movano modellijnen vormen samen een uitgebreide reeks aan individuele vervoersoplossingen voor zowel zakelijke als particuliere klanten.


* Compleet bedrijfswagenprogramma tot 3,5 ton: Combo, Vivaro en Movano

* Luxe personenvervoerder: exclusieve Vivaro Business gaat in productie

* Productiestart nadert: concept bestelwagen Vivaro Life met flexibel interieur concept

* Wereldpremière: Astra stationwagon 1.6 CNG met monovalente aardgasmotor

Uitzonderlijke functionaliteit, een groot aantal varianten, lage onderhoudskosten en hoogwaardige technologie zijn enkele sleutelkenmerken die al deze Opel bedrijfswagens gemeen hebben.

Opels presentatie in Hannover is verdeeld over drie werelden. Het bedrijf demonstreert de veelzijdigheid van het huidige modellenprogramma bij de Wereld van Individuele Transportoplossingen. Hier kunnen bezoekers alle verschillende versies van de nieuwe bedrijfswagenmodellen vinden en de talrijke opties ontdekken die de zakelijke klant ter beschikking staan. De Vivaro Business, een luxe bus met een hoogwaardig interieur bestaande uit onder meer stoelen met lederen bekleding, veel boeiende electronica waaronder een optionele DVD-speler, vormt een van de hoogtepunten op deze afdeling. Vanaf oktober zal de Vivaro Business in beperkte oplage geproduceerd worden bij CRD (Car Research Development) in Bottrop, Duitsland. In lijn met de filosofie van verfijnde productie, kunnen individuele wensen of het nu gaat om speciale interieurkleuren, op maat gemaakte toepassingen of multimedia en IT pakketten worden vervuld.

De Wereld van Vrijetijds Voertuigen is voornamelijk bestemd voor actieve mensen die, vanwege hun levensstijl veel ruimte nodig hebben, maar voor wie lage onderhoudskosten en veelzijdigheid net zo belangrijk zijn. Deze eigenschappen zijn slim verpakt in de allernieuwste gezins- en vrijetijdsgeoriënteerde Opel Tour. Deze nieuwe vijfzitter wordt in NJoy uitvoering geleverd met extra uitrusting en aangepast uiterlijk.

Deze tweede wereld omvat verder het Vivaro Life studiemodel, dat ontwikkeld werd in samenwerking met Westfalia en nu het stadium van serieproductie nadert. De conceptauto fungeert als een vooruitblik op een grote, multifunctionele bestelwagen gebaseerd op Vivaro die gepland staat om in mei 2003 in serieproductie te gaan.

De Vivaro Life beschikt, dankzij een viervoudig railsysteem, over een uitzonderlijk flexibel interieur. Kenmerken als de twee individuele voorstoelen, een draaibare stoel achter de bestuurdersstoel, een schuifbare en neerklapbare achterbank voor drie passagiers en een opklapbaar tafeltje maken de weg vrij voor talloze toepassingsmogelijkheden in het interieur van de auto.

In de Wereld van Aardgasvoertuigen demonstreert Opel zijn know-how op het gebied van alternatieve aandrijvingtechnieken met de première van de Astra stationwagon 1.6 CNG met monovalent-plus concept. Deze uiterst zuinige en milieuvriendelijke stationwagon, gebaseerd op de Zafira 1.6 CNG die begin van dit jaar geïntroduceerd werd, is geoptimaliseerd om op aardgas te lopen. Een 14-liter reserve benzinetank zorgt voor mobiliteit te allen tijde en vergroot tegelijkertijd actieradius van 370 (aardgas) naar 520 kilometer. De Astra stationwagon 1.6 CNG zal bij de Opel dealers in Duitsland leverbaar zijn vanaf het voorjaar van 2003. Of en wanneer de auto ook in Nederland leverbaar wordt, is op dit moment nog niet bekend.

Onder de naam Opel Business Services presenteert het bedrijf ook een innovatief nieuw programma voor zakelijke klanten. Dit nieuwe programma, ontwikkeld om op maat gemaakte diensten vanuit een centraal punt aan te bieden, is ideaal voor kleine en middelgrote bedrijven met een of meer autos in hun wagenpark. Opel Business Services biedt individuele oplossingen zoals flexibele leasecontracten, financiering, onderhoud,