AutoRai

6-9-2002

Audi maakt prijzen nieuwe A8 bekend

Eind november wordt de nieuwe Audi A8 op de Nederlandse markt verwacht. Vanaf oktober kan dit model worden besteld.

Twee krachtige V8-motoren, een 4.2-liter versie met een vermogen van 246 kW (335 pk) en een 3.7 liter die goed is voor 206 kW (280 pk) staan ten tijde van de marktintroductie ter beschikking. De prijzen van deze introductieautos zijn nu bekend. Genoemde prijzen zijn inclusief BPM en BTW.

Audi A8 4.2 quattro 99.900,-
Audi A8 3.7 quattro 91.500,-

Standaard hebben alle uitvoeringen van de Audi A8 een luchtgeveerd onderstel. Deze adaptive air suspension, met traploos verstelbare demping, combineert markante sportiviteit met topklasse rijcomfort.

De nieuwe Audi A8 is niet alleen met zijn onderstel een dynamisch talent. Ook zijn krachtige V8-motoren met respectievelijk 246 kW (335 pk) en 206 kW (280 pk) vormen een perfecte basis voor krachtige acceleraties en uitstekende souplesse bij elke snelheid.

De kracht van de V8-motoren wordt via de nieuwe zestraps tiptronic-automaat en de eveneens standaard quattro-aandrijving op de weg gebracht.

De innovatieve aluminium carrosserie, die volgens de doorontwikkelde Audi Space Frame (ASF) bouwwijze is geconstrueerd, vormt de bijzonder stabiele basis voor de uitstekende prestaties en rijeigenschappen van de nieuwe Audi A8.

Alle A8-modellen zijn standaard uitgerust met de nieuwe MMI (Multi Media Interface). In het luxueus uitgevoerde interieur beschikt de bestuurder met dit systeem over een volledig nieuwe, toekomstgerichte technologie voor de interactie met de auto- en
communicatie-elektronica. Geraffineerde ergonomie en een logisch en derhalve intuïtief bedieningsconcept resulteren in een groot bedieningsgemak.

Audi is een wereldwijd opererende ontwerper en producent van topklasse personenautos. In 2001 leverde het Audi-concern meer dan 725.000 autos af aan klanten en werd een omzet van 22 miljard Euro gerealiseerd. Het gehele concern telt thans circa 50.000 medewerkers.