Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 6 september 2002
·

Hennepkwekerij ontmanteld Noordwijkerhout
De politie heeft op vrijdagmorgen 6 september een professionele hennepkwekerij in een pand op het Landbouwplein aangetroffen en ontmanteld. De politie kwam de kwekerij op het spoor door onderzoek. In het pand werd een hoeveelheid oogstbare hennepplanten en afgeknipte planten aangetroffen. De apparatuur is, evenals de ruim 1200 hennepplanten, inbeslaggenomen en zal worden vernietigd.

Bedrijfsinbraak Alphen aan den Rijn
In een bedrijf aan de Julianastraat is in de nacht van vrijdag 6 september ingebroken. Men kwam het pand binnen door een ruit in te slaan. Uit de zaak werden een aantal camera's weggenomen. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Alphen aan den Rijn, telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Bedrijfsinbraak Gouda
In een bedrijf aan de Lange Groenendaal is in de nacht van vrijdag 6 september ingebroken. Men kwam het bedrijf binnen door een ruit in te gooien. Er werden diverse beddegoederen weggenomen. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Schoonhoven, telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Visserijcontroles Nieuwerkerk a/d Ijssel, Moordrecht, Zevenhuizen
De politie heeft de extra controles van de sportvissers in de plaatsen Nieuwerkerk aan den Ijssel, Moordrecht en Zevenhuizen afgerond. In de maanden juni, juli en augustus werden 114 vissers gecontroleerd op het in het bezit hebben van de sportvisakte en/of de vergunning. Drie personen werden bekeurd voor het niet in het bezit zijn van de noodzakelijke papieren.

Hennepkwekerij ontmanteld, verdachte aangehouden Nieuwerkerk a/d Ijssel
De politie heeft op donderdagavond 5 september een professionele hennepkwekerij in een woning aan de 1e tochtweg ontmanteld. In de woning werd een 34-jarige verdachte aangehouden. De politie kwam de kwekerij op het spoor door onderzoek en na meldingen van een weedlucht in de omgeving. In de woning werden ongeveer 1700 hennepplanten aangetroffen. De apparatuur zoals assimulatielampen, afzuiginstallatie, koolstoffilters enz. zijn, evenals de hennepplanten, inbeslaggenomen en vernietigd. Tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt.

Bedrijfsinbraak Haastrecht
In een bedrijf aan de Hoogstraat is in de nacht van vrijdag 6 september ingebroken. Men kwam het bedrijf binnen door een ruit in te gooien. Er werd een geldbedrag weggenomen. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Schoonhoven, telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).