Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 6-09-2002
Persberichten van vrijdag 6 september 2002 Persvoorlichting Bert Visser 06- 51611629

Ron Reinds (tel. 06-52528707) heeft perspiket van vrijdagmiddag 16.30 uur tot zaterdagmorgen 8.00 uur. Ernest Zinsmeyer neemt de piketdienst daarna over.

Hardloper van fietspad geveegd

Een 50 jarige inwoner van Assen is vrijdagmorgen met nog onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Assen nadat hij op het fietspad langs de Zeijerweg in Ter Aard was aangereden door een van de weg geraakte personenauto. Het slachtoffer was bezig aan een training ter voorbereiding op een hardloopwedstrijd. Volgens de 20 jarige automobilist verloor hij de controle over zijn auto toen hij met te hoge snelheid een flauwe bocht nam. Zij auto kwm op de kop tot stilstand in een maisveld. Zowel de bestuurder als een 19 jarige inzittende uit Roden kwamen er zonder letsel van af. Personeel van de traumahelicopter heeft de gewonde man gestabiliseerd.

Motor weg

Een 41 jarige bezoeker van de Superbikes in Assen is donderdagnacht in Witten zijn motor kwijtgeraakt. Volgens de uit Northamptonshire afkomstige eigenaar stond zijn groene Kawasaki ZX9 voorzien van een alarminstallatie geparkeerd naast het zomerhuisje waar hij verbleef. De politie heeft het signalement van de motor op genomen in het Schengen Informatie Systeem.

Auto terecht

Op aanwijzing van omwonenden heeft de politie van Hoogeveen vrijdagmorgen een gestolen auto aangetroffen op de Gebroeders Poststraat in Hoogeveen. Onderzoek bracht aan het licht dat de auto donderdag in Heerenveen gestolen was. De auto is voor onderzoek door de technische recherche overgebracht naar het politiebureau in Hoogeveen.

Exloo domein autokrakers

Zes inwoners van de Johan Schoenmakerlaan, de Cypreslaan (2x) de Cederlaan (3x), zijn in de nacht van donderdag op vrijdag het slachtoffer geworden van autokrakers. Vijf keer ging het om de autoradio cd speler. In een geval werd een sporttas met kleding gestolen.