Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-09-2002
Persberichten district Sittard (RKey; 14.45 u) Vrijdag, 6 september 2002

District Sittard

Sittard-Geleen; aanrijding
Afgelopen donderdagavond omstreeks 23.30 uur vond op de Norbertijnenstraat (bij de kruising met de van Ittersonstraat / Kinkenstraat) in Geleen een aanrijding plaats. Een 22-jarige automobilist uit Geleen botste met zijn auto tegen de achterzijde van een andere auto, bestuurd door een 69-jarige man, eveneens uit Geleen. Bij deze kop/staart-aanrijding was sprake van alleen enige blikschade. Bleek dat de 22-jarige automobilist uit Geleen onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij tussen 0,6 en 0,7 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Sittard-Geleen; ingebroken
Inbrekers hebben afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht omstreeks 03.30 uur een ruit van een bedrijfspand aan de Vouersweg in Geleen vernield en hebben vervolgens uit een kantoorruimte een beeldscherm/monitor en een fax-apparaat gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Susteren; aangehouden
De politie heeft afgelopen donderdag thuis in diens woning in Susteren een 19-jarige man aangehouden. Die wordt verdacht van openlijke geweldpleging / mishandeling in de nacht vrijdag op zaterdag 31 augustus jl. van een 16-jarige jongen uit Echt. Die vrijdag op zaterdagnacht was er in een feesttent aan de Beekveldweg / Heidestraat in Susteren een ruzie tussen een tweetal personen waarbij een de ander met een bierglas in het gezicht sloeg. Het slachtoffer, de jongeman uit Echt raakte daarbij gewond in zijn gezicht. De verwondingen in het gezicht moesten medisch middels een tiental hechtingen worden verzorgd / gehecht. Het slachtoffer deed bij de politie aangifte van deze mishandeling. Bij het ingestelde politie-onderzoek kwam de 19-jarige verdachte in beeld en die werd gistermorgen dan ook thuis in Susteren aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg hij een dagvaarding uitgereikt om snel voor de rechter te verschijnen.