Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-09-2002
Persberichten district Kerkrade (RKey; 14.45 u) Vrijdag, 6 september 2002

District Kerkrade

Kerkrade; auto-inbraak
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht omstreeks 02.30 uur kreeg de politie een melding dat op de Dahliastraat in Kerkrade in een geparkeerde auto werd ingebroken. Bleek dat bij de auto-inbraak de autoradio was gestolen. De politie die meteen in de omgeving op onderzoek uitging heeft in die omgeving een 33-jarige man uit Kerkrade aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de autokraak. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de mogelijke betrokkenheid van de verdachte bij de autokraak.

Kerkrade; aanrijding
Afgelopen donderdag avond vond op het verkeersplein Drievogelstraat / Locht / Beitel in Kerkrade een aanrijding plaats. Daarbij was een auto tegen een verkeerszuil gebotst en vervolgens door/weggereden. De politie trof op een parkeerplaats bij een winkelbedrijf een auto aan waarvan zij vermoedt dat die betrokken was geweest bij de aanrijding. De man, een 48-jarige man uit Heerlen wordt ervan verdacht de auto onder invloed te hebben bestuurd. Ademanalyse wees uit dat de Heerlenaar 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De politie heeft de auto voor nader onderzoek in beslag genomen en stelt verder onderzoek in.

Wijlre/Vaals; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht op Stokhem in Wijlre van een 38-jarige automobilist uit Maastricht bleek dat de Maastrichtenaar onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij ruim 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op. Een 38-jarige automobilist uit Vaals bleek bij een controle in diens woonplaats Vaals eveneens onder invloed zijn auto te besturen. Ademanalyse; tussen 0,8 en 0,9 promille alcohol in zijn bloed. De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op. Uiteraard kregen beide verdachten ook een rijverbod.