Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-09-2002
Persberichten districten Heerlen (RKey; 14.45 u) Vrijdag, 6 september 2002

District Heerlen

Heerlen; inbraak
Afgelopen donderdagavond omstreeks 22.30 uur is ingebroken in een woning aan de Akerstraat in Heerlen. Inbrekers zijn via een raam aan de achterzijde de woning binnengedrongen en hebben een lap-top, een videorecorder, een fototoestel en enkele jassen gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

Brunssum/Schinveld; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen donderdag in Brunssum (Vondelstraat, Servatiusstraat) en in Schinveld (Mariabergstraat) radarsnelheidscontroles gehouden. Totaal werden daarbij 745 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 295 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Alle voertuigbestuurders werden terplaatse bekeurd.

Klimmen; rijbewijs ingevorderd
Afgelopen donderdagavond vond in een bocht op Termaar in Klimmen een aanrijding plaats waarbij een 62-jarige automobilist uit die plaats met zijn auto tegen een lichtmast botste / omver reed. Bleek dat de man onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse wees uit dat de man tussen de 1,7 en 1,8 promille alcohol in zijn bloed had, ruim driemaal zoveel dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.