Ingezonden persbericht


Persbericht



Amersfoort, 14 augustus 2002

Conferentie in Aalsmeer op 6 en 7 september

Europese introductie probleemoplossend programma 'Overcomers'

AMSTELVEEN - Om kerkelijke gemeenten en andere instanties te leren hoe ze mensen met verslavingen en andere levensbeheersende problemen effectieve hulp kunnen bieden, introduceert Christian Prison Ministries Nederland (CPM) het programma 'Overcomers'. Dit gebeurt tijdens een conferentie in de Levend Evangelie Gemeente te Aalsmeer, die op vrijdag 6 en zaterdag 7 september wordt gehouden. Hoofdsprekers zijn het predikantenechtpaar Charles en Sharon Burton, de auteurs van het programma.

,,'Overcomers' is een zeer intensief 90-daags programma, dat de strijd aanbindt met uiteenlopende problemen met als gemeenschappelijk kenmerk dat ze zeer grote invloed hebben op je leven", vertelt Robert Varekamp, directeur van CPM Nederland. ,,Bijvoorbeeld alcohol-, rook- en pornografieverslaving, maar ook geestelijk en lichamelijk misbruik, en ernstige minderwaardigheidscomplexen. Het 12-stappenprogramma wordt groepsgewijs gevolgd. We gaan hierbij uit van richtlijnen die de Bijbel geeft. Wij geloven dat het ten diepste God is Die mensenlevens verandert, door het programma heen."

In het Verenigd Koninkrijk wordt 'Overcomers' al in honderden gemeentes, gevangenissen en andere instellingen gebruikt. Varekamp: ,,In de kerken die het programma draaien of gedraaid hebben, is de noodzaak voor pastorale zorg aan hun eigen leden met tachtig procent teruggelopen. In bijna alle 143 gevangenissen in Engeland die Prison Alpha doen, wordt 'Overcomers' standaard als vervolg gedraaid. Het programma maakte zoveel indruk op vertegenwoordigers van het ministerie van Justitie in Egypte, dat ze verzochten het in Egyptische gevangenissen te introduceren." De Europese introductieconferentie in september is bedoeld voor voorgangers, hulpverleners, gevangenispersoneel en andere geïnteresseerden in Nederland en België. Het introductieseminar begint vrijdag 6 september om 19.00 uur en eindigt zaterdag 7 september om 17.00 uur. Voor meer informatie en aanmeldingen: Christian Prison Ministries Nederland, tel. 020-3451034. Internet: www.christianprisonministries.nl/overcomers



Ingezonden persbericht