Gemeente Haarlemmermeer


* Persberichten

+ 2 september 2002

ONDERTEKENING CONVENANT CENTRUMMANAGEMENT

De winkeliersvereniging Centrum Hoofddorp, de vastgoedeigenaren en de gemeente Haarlemmermeer ondertekenen vrijdag 6 september a.s. het Convenant Centrummanagement. Met deze ondertekening geven de partijen aan zich in te zetten voor een verbetering van de samenwerking tussen publieke en private partijen en van de aantrekkingskracht van het kernwinkelgebied in Hoofddorp. De ondertekening van het Convenant is de eerste stap richting volwaardig Centrummanagement.
Het Convenant Centrummanagement is een kader voor het gezamenlijk dagelijks beheer van het winkelcentrum en legt de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor promotie en communicatie rond Hoofddorp-centrum vast. Het kernwinkelgebied van Hoofddorp, begrensd door de Kruisweg (inclusief de noordelijke kavels), de Burgemeester van der Willigenlaan, de Van Stamweg en de Hoofdvaart, is van steeds grotere betekenis als hoofdwinkelcentrum van de gemeente Haarlemmermeer.
Het convenant formuleert Centrummanagement voor de Hoofddorpse situatie als volgt: "Een vorm van publiekprivate samenwerking, gericht op het vergroten van de aantrekkelijkheid van het centrum om zo meer bezoekers aan te trekken, hogere bestedingen te genereren en de verblijfsduur in het centrum te verlengen, echter zonder dat dit ten koste gaat van de leefbaarheid en veiligheid in het centrum."
U bent van harte uitgenodigd om op 6 september a.s. van 12:00 tot 13:30 uur de ondertekening van het convenant Centrummanagement bij te wonen. De ondertekening vindt plaats in het Raadhuis te Hoofddorp.

Het programma
12:00 uur Korte toespraak van de heer N. Wolfs (Wolfs Retail Consultants)
12:05 uur Korte toespraak van de heer P. Loeffen (Dela/Nalian BV) 12:10 uur Korte toespraak van de heer G. Görtemöller 12:15 uur Ondertekening Convenant
12:25 uur Korte toespraak van de heer L. Grunberg (Polyground)

De heer R. van Elst, voorzitter van de winkeliersvereniging Centrum Hoofddorp, ondertekent namens de detailhandel. Namens de vastgoedeigenaren ondertekenen de heer P. Akkermans voor Rodamco Nederland, de heer drs. P.J.Th.M. Loeffen voor Dela/Nalian BV, de heer mr. E. Schoonderwoerd voor Maatschap Marktplein en de heer drs. A. Huges voor de Segesta-groep. Namens de gemeente Haarlemmermeer ondertekent wethouder M. Schoenmaker het Convenant.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen