Gemeente Haarlemmermeer


* Persberichten

+ 3 september 2002

samenwerking tussen gemeente Haarlemmermeer en politie Kennemerland CONVENANT SOCIALE VEILIGHEID IN DE OPENBARE BUITENRUIMTE

Burgemeester Van Houwelingen en wethouder Nolta van gemeente Haarlemmermeer en districtchef Holla van politie Kennemerland ondertekenen op vrijdag 6 september a.s. een convenant over de samenwerking op het gebied van sociale veiligheid in de openbare buitenruimte. Het doel van deze samenwerking is een merkbare bijdrage leveren aan het vergroten en in stand houden van de sociale veiligheid binnen de gemeente Haarlemmermeer. Gemeente Haarlemmermeer heeft 8 veiligheidsfunctionarissen in dienst genomen om de toezichthoudende functie van de politie te ondersteunen en te versterken. Een veiligheidsfunctionaris is aanspreekpunt voor publiek, houdt preventief veiligheidstoezicht, heeft een signalerende functie voor andere diensten en instellingen, maakt proces verbaal op bij kleine overtredingen, ondersteunt de politie bij calamiteiten en werkt met de politie samen op wijkniveau en bij bijzondere projecten en evenementen. Omdat veiligheidsfunctionarissen ook handelend mogen optreden, is het nodig dat zij een diploma Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) hebben. Eind oktober zullen alle veiligheidsfunctionarissen BOA-gekwalificeerd zijn.
De veiligheidsfunctionarissen zijn samen met de parkeertoezichthouders en de toezichthouders op de naleving van de Algemene Plaatselijke Verordening, ondergebracht in een nieuwe afdeling Algemene Plaatselijke Verordening, Parkeren & Veiligheid (APV). Om de herkenbaarheid te vergroten, zijn alle toezichthouders in een zelfde nieuw uniform gestoken. Geüniformeerde toezichthouders en politieagenten, dienstauto's en scooters van de gemeente en dienstauto's en motoren van de politie worden na ondertekening van het convenant op het Raadhuisplein gepresenteerd.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen