---

Ministerie van Defensie



---

Marine goed vertegenwoordigd op Wereldhavendagen

04-09-2002

De Koninklijke Marine komt uitgebreid in beeld bij de Wereld Havendagen op 6, 7 en 8 september in Rotterdam. Demonstraties met vliegtuigen, helikopters en schepen, een grote expositietent en promotieteams maken weer deel uit van de groots opgezette Havendagen, die zich zowel op het water, in de lucht als op de kades langs de Maas vanaf vrijdagmiddag twee uur afspelen.

Het gratis evenement biedt door middel van maritieme, feestelijke en culturele activiteiten een kijkje achter de schermen van 's werelds grootste haven. In de haven liggen speciaal voor de Wereldhavendagen een groot aantal schepen uit binnen- en buitenland. De marine is vertegenwoordigd met het fregat Hr. Ms. Jacob van Heemskerck, het bevoorradingsschip Hr. Ms. Amsterdam, de mijnenjager Hr. Ms. Maassluis, het landingsvaartuig L9527 en Hr. Ms. Tydeman een hydrografisch opnemingsvaartuig. Voorts is in de lucht regelmatig een Lockeed P-3C Orion te zien, het lange-afstand patrouillevliegtuig en een Lynx-helikopter. Een duikteam en een parateam van de marine geven demonstraties en bij de Roadshow van het Korps Mariniers en het promotieteam van de marine kan is volop informatie te krijgen over een baan bij de marine. Tenslotte zorgen doe-activiteiten zoals klimmen, 'abseilen' en 'knopen en steken' dat de jeugd zich niet hoeft te vervelen.

Dit jaar is een extra bijzonder jaar voor de Wereldhavendagen. Voor de 25ste keer presenteert het havenbedrijf zich aan het Rotterdamse publiek. Met het VOC-jaar als 'leitmotiv' is gekozen voor een intrigerend thema: Innovatie, toen en nu. Ook de Koninklijke Landmacht is dit keer van de partij, met de Gele Rijders. De 11e afdeling Gele Rijders is een gevechtseenheid van de KL, uitgerust met gemechaniseerde Houwitsers, type M109. De zware kanonnen van deze artillerie-eenheid staan dit jaar voor het eerst in Rotterdam - oud en nieuw- van de met kwartiermuts getooide kanonniers. Er zijn ook demonstraties van al het logistiek materieel en een spectaculaire klimrots.

Klik hier voor de internetsite van de Wereld Haven Dagen op 6, 7 en 8 september

Gerelateerde pagina's

* Wereldhavendagen Rotterdam