Politie Gelderland-Midden

Voor informatie: Harry Munniksma; 0318 - 688221


---
Ede, 6 september 2002

Edenaar aangehouden

bij gijzeling

De politie in Ede heeft vrijdagochtend 6 september achter zijn woning op de Schaapsweg een 62-jarige inwoner uit Ede aangehouden. De man hield kort voor zijn aanhouding in de woning zijn 29-jarige zoon onder bedreiging van een mes gegijzeld. Bij het ingrijpen van de politie bleven de betrokkenen ongedeerd.

Omstreeks 21.40 uur kwam de melding van het incident bij de politie binnen. Direct werd in overleg met Justitie toestemming gegeven voor de inzet van het Arrestatieteam. Een andere mogelijkheid was er niet, omdat de verdachte dreigde zijn zoon van het leven te beroven als de politie in de kwestie betrokken zou worden. Door deze omstandigheden werd de politie gedwongen snel en adequaat op te treden.

Aanhouding

Rond 01.30 uur lukte het de zoon uit de woning te ontvluchten, waarna de man kon worden aangehouden. Aansluitend aan de actie is huiszoeking verricht in de woning. Het mes dat bij de gijzeling werd gebruikt kon in beslag worden genomen. Het motief voor de gijzeling ligt in de relationele sfeer. Om redenen van privacy zal daar niet verder op worden ingegaan. In overleg met Justitie zal worden bekeken wat er verder dient te gebeuren.


- - -



Politie Gelderland-Midden