P E R S B E R I C H T

Zaandam, 6 september 2002

Verdere uitbreiding PontMeyer vestigingen in Noord-Nederland

PontEecen, de meest vooraanstaande leverancier van hout en materialen voor de bouw in Nederland, kondigt hierbij de overname aan van de activiteiten van Henderico BV, gevestigd te Groningen. De activiteiten worden gevoerd vanuit twee vestigingen, in Groningen en Ommen, met een gecombineerde jaaromzet van ongeveer EUR 6 miljoen.

Met deze overname breidt PontEecen het vestigingennetwerk van de divisie handelsbedrijven met twee uitzonderlijk goede locaties uit. Op basis van de ligging en het klantenbestand zijn beide locaties bij uitstek geschikt om verder ontwikkeld te worden overeenkomstig het PontMeyer afhaalconcept.

Transactie
PontEecen koopt de activiteiten uit de Henderico BV. De naam Henderico is onderdeel van de overname. De overname wordt uit eigen middelen gefinancierd.

Profiel
PontEecen N.V. is de meest vooraanstaande leverancier van hout en materialen voor de bouw in Nederland. Het concern heeft ruim 1600 medewerkers in dienst, verspreid over 73 vestigingen in Nederland. PontEecen streeft ernaar een toonaangevende, innovatieve leverancier te zijn voor bouwend Nederland.

PontEecen N.V. heeft in het jaar 2001 een omzet behaald van EUR 462,4 miljoen
(2000: EUR 481,9 miljoen) en is genoteerd aan de incourante markt van Euronext Amsterdam.

/ / / / / / /

Voor nadere informatie:
De heer J. Bruil, Voorzitter van de Raad van Bestuur Telefoon: 075 - 653 62 10