Gemeente Zwolle

Datum uitgave: 04-09-2002


Onderwerp: Verkeer en vervoer

College trots maar niet verrast

Het college van B en W van de gemeente Zwolle is uiteraard geweldig trots op de nominatie voor Fietsstad 2002. Maar tegelijkertijd is het college niet verrast door het feit dat Zwolle bij de zes uitverkoren gemeenten behoort. Twee jaar geleden eindigde Zwolle op een tweede plaats en vervolgens is met nog meer inzet gewerkt aan het fietsbeleid.

De laatste jaren is veel aandacht uitgegaan aan het geven van nog meer comfort aan de fietspaden van de wijken naar het centrum. Dit beleid krijgt van verkeerswethouder Janco Cnossen ook de komende vier jaar een vervolg. Het beleid van de gemeente Zwolle is er op gericht dat fietsers uit de buitenwijken zo snel en comfortabel mogelijk van de buitenwijken naar het centrum kunnen komen. Daarmee is het op de fiets sneller naar de binnenstad dan met de auto.

Daarnaast zet Zwolle het komende jaar hoog in op de parkeerfaciliteiten voor de fietser in de binnenstad. Binnenkort wordt in het Maagjesbolwerk een parkeergelegenheid voor 400 fietsen in gebruikgenomen. Ook is de realisatie van een bewaakte stalling op de Melkmarkt dit jaar een feit. Daarnaast is de gemeente bezig met een fietsparkeerplan voor de binnenstad met als doel in totaal ruim 1000 fietsklemmen toe te voegen aan de reeds bestaande hoeveelheid.

Bron: Communicatie

Datum van 05-09-2002 tot 11-09-2002