Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-09-2002 Persbericht district Eemland zuid, 09.40 uur

Hennep aangetroffen

AMERSFOORT- Op donderdag werden in Amersfoort 3 hennepkwekerijen aangetroffen.

Op de Anemoonstraat trof de politie in een woning 83 hennepplanten aan. Op de Arendshorst trof de politie, na informatie te hebben binnengekregen, in een woning 450 weedplanten aan. De planten werden inbeslaggenomen en de bewoner werd aangehouden. Op de Weberstraat trof de politie in een schuur 990 planten aan. Onderzoek wees uit dat er illegaal stroom werd afgetapt en in de schuur werden ook nog 4 bromfietsen aangetroffen welke van diefstal afkomstig waren. De politie heeft de zaak in onderzoek en is nog op zoek naar de eigenaar van de plantage.

Alle planten en apparatuur van de drie kwekerijen zijn vernietigd.

Bromfietscontrole

LEUSDEN- Op donderdagmiddag werd van 13.30 uur tot 17.00 uur een bromfietscontrole gehouden op de Larikslaan.

In totaal werden 46 bromfietsen gecontroleerd en werden een groot aantal bekeuringen uitgereikt voor oa: te groot motorvermogen, geen helm dragen, te luidruchtige uitlaat en het niet in bezit hebben van een bromfietscertificaat. Op de controlepost werden 4 uitlaten gedemonteerd omdat deze niet waren goedgekeurd.

Twee personen werden bij de controle aangehouden. Een 17-jarige brommerrijder uit Nijkerk werd aangehouden omdat hij op een bromfiets reed waarvan het framenummer niet klopte. Een 22-jarige man uit Amersfoort werd aangehouden omdat hij niet wilde meewerken bij de controle.

Rijden onder invloed

WOUDENBERG- Op vrijdagochtend werd een dronken automobiliste aangehouden. Omstreeks 01.20 uur zagen agenten de 40-jarige vrouw uit Woudenberg slingerend rijden over de Nico Bergsteijnweg. De agenten spraken de vrouw aan en ze vertelde dat het slingerend rijgedrag aan de stuurbekrachtiging lag. De agenten roken echter een alcohollucht en de vrouw werd meegenomen naar het bureau. Hier blies ze 0.65 promille. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

AMERSFOORT- Op vrijdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed. Omstreeks 01.20 uur reden agenten over de Van Bemmelstraat en zagen hier een auto met gedoofde lichten rijden. De 41-jarige automobilist uit Amersfoort kreeg een stopteken en onderzoek wees uit dat hij gedronken had. Op het bureau blies hij
1.40 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Onder eigen auto

AMERSFOORT- Op donderdagavond werd een automobilist aangereden door haar eigen auto.

Omstreeks 18.00 uur stond de vrouw, 28- jaar afkomstig uit Amersfoort, met haar auto op de Laan van Emiclaer. Op onverklaarbare wijze is de auto achteruit gereden en kennelijk is de vrouw toen uitgestapt en kwam onder het wiel van de achteruitrijdende auto terecht. Het stuur van de auto stond geheel ingedraaid naar rechts en na een rondje achteruit te hebben gereden kwam de auto tot stilstand tegen een geparkeerd staand voertuig.

De vrouw werd met onbekend lestel vervoerd naar het ziekenhuis.