Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-09-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.05 uur

Geweld op het Antilopespoor

MAARSSEN Donderdag zijn een 26-jarige vrouw en een 31-jarige man uit Maarssen voor hun woning aan het Antilopespoor in elkaar geslagen. Vier verdachten uit Utrecht zijn later door de politie aangehouden.

Om 11.45 uur kreeg de politie de melding dat er werd gevochten voor een woning aan het Antilopespoor. Toen agenten ter plaatse kwamen waren de daders er inmiddels in een auto vandoor en bleven de slachtoffers, een 26-jarige vrouw en een 31-jarige man, gewond achter. Zij zijn later per ambulance meegenomen naar Mesos Oudenrijn in Utrecht voor onderzoek.

Getuigen hadden het kenteken genoteerd. Hierdoor wist de politie de verdachten snel te achterhalen. De vier verdachten, twee 32-jarige mannen en een 33-jarige en een 27-jarige vrouw uit Utrecht, zijn s middags aangehouden voor openlijk geweld en op het politiebureau gehoord. De aanleiding van het geweld op het Antilopespoor bleek in de familiesfeer te zitten. De 33-jarige vrouw en een 32-jarige man zijn in verzekering gesteld. De overige verdachten mochten na verhoor het politiebureau weer verlaten.

Ramkraak aan de Dr. Plesmanlaan

MAARSSEN - In de nacht van donderdag op vrijdag is met een auto een ramkraak gepleegd op een winkelpand aan de Dr. Plesmanlaan. De daders hebben sieraden uit de winkel meegenomen.

Om 03.50 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een winkelpand aan de Plesmanlaan. Ter plaatse aangekomen bleek dat met een personenauto het rolluik aan de voorzijde van de winkel was beschadigd. Hierdoor konden de daders het pand inkomen. De auto waarmee de kraak werd gepleegd is bij de winkel achtergebleven, maar van de daders ontbreekt ieder spoor. De recherche van de politie in Maarssen onderzoekt de zaak. Mogelijke getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de recherche via telefoonnummer 0900-8844.

Gordelcontrole

WOERDEN Donderdagmiddag heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de rotonde aan de Hollandbaan.

Tussen 15.30 uur en 16.00 uur werd met name gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Tegen elf automobilisten is proces verbaal opgemaakt omdat zij hun gordel niet droegen. De meest gehoorde verklaring hiervoor was: vergeten.