Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

6 september 2002

Sjoelen met stellingen

Enthousiaste reacties van nieuwe Kamerleden waren er donderdagmiddag op de presentatie van NAJK-ers. Geholpen door het prachtige weer waren de kersverse Kamerleden voor landbouw meer dan bereid om het spel van het NAJK mee te spelen.

Onder aanvoering van NAJK voorzitter Jehan Bouma, mochten de nieuwbakken kamerleden een 'sjoelen'. Er zat echter een addertje onder het gras, achter ieder vakje waar de kamerleden op gooiden, ging een stelling schuil. Was er eenmaal geworpen, dan was er geen weg terug. Jehan Bouma ondervroeg de Kamerleden over de bedoeling die zij hebben met de jonge agrariers. Of er een Next Generation Fund moet komen bijvoorbeeld, of boeren een eerlijke prijs voor een eerlijk product verdienen en of er betaald moet worden voor groene en blauwe diensten. Onder grote belangstelling van het publiek konden de Kamerleden één voor één hun visie op de toekomst van de Nederlandse Landbouw toelichten.
De korte en ludieke actie van het NAJK was bedoeld om de kersverse Kamerleden kennis te laten maken met het NAJK. Voorzitter Jehan Bouma noemt de actie dan ook geslaagd.