Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 6-09-2002 3e persbericht vrijdag 6 september 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van inbraken aangehouden
Een man van 22 zonder vaste woon- of verblijfplaats is vrijdagmiddag aangehouden omdat hij zou hebben ingebroken in twee woningen in Eindhoven. Kort voor 12.00 uur kwam er een melding van een inbraak in een huis aan de Uiverlaan. De bewoonster was thuisgekomen, hoorde glasrinkel, en zag een man hard weglopen. Even later werd gemeld dat er werd ingebroken in een woning aan de Parklaan. Kort daarna zagen agenten op de Insulindelaan een man lopen die voldeed aan het signalement van de verdachte. Hij werd opgepakt en zit nog vast. Bij de inbraak in de woning aan de Uiverlaan werd een laptop weggehaald; die werd na de aanhouding van de verdachte in de buurt teruggevonden.

Helmond: Gereedschap gestolen uit berging
Uit de berging van een flatwoning aan de Kasteel-Noord is in de nacht van donderdag op vrijdag gereedschap gestolen. Twee boormachines en een freesmachine verdwenen. De toegangsdeur is opengebroken.

Helmond: Autogordelcontrole
Bij een rijdende autogordelcontrole zijn vrijdag tussen 15.00 en 16.00 uur in Helmond vijf verkeersdeelnemers bekeurd omdat ze de gordel niet droegen. Er zijn 35 voertuigen gecontroleerd.

Son: Zakkenrollerij
Vrijdag rond 11.45 uur is in een winkel aan de Heistraat de portemonnee van een 35-jarige Veldhovense vrouw gestolen. De portemonnee met pasjes en ongeveer 110,= zat in haar boodschappentas, en die hing aan het winkelwagentje.

Oirschot: Portemonnee en draagbare radio gestolen Uit een woning aan de Spoordonkseweg zijn donderdagmiddag een portemonnee met ongeveer 50,= en een draagbare radio-cd-cassettespeler gestolen. Men kwam binnen via een onafgesloten garage.

Oirschot: Kanaries gestolen
Uit de volière achter een woning aan de Spoordonkseweg zijn in de nacht van donderdag op vrijdag 22 kanaries gestolen. Het gaas van het vogelverblijf is opengeknipt.

Valkenswaard: Veel autobanden met velg gevonden Op een aantal plaatsen in de gemeenten Valkenswaard en Bergeijk zijn de afgelopen tijd nogal wat autobanden met velg in de bossen gevonden. In de buurt van het Heijereind in Riethoven lagen er ongeveer 300, op de Fressenvenweg in Bergeijk werden er op 26 augustus zon 230 gevonden. Begin augustus lagen er in een bosgebied aan de Luikerweg in Valkenswaard ongeveer 90, en op 29 augustus en gisteren werden er in totaal ongeveer 260 gevonden op de Kluizerdijk in Valkenswaard. De politie is op zoek naar mensen die iets afweten van de dumping van de autobanden met velg. Zij kunnen zich melden via telefoonnummer 0900 8844.

Asten: Sieraden weg
Uit een woning aan de Deken van Pelthof zijn donderdagmiddag enkele gouden ringen, armbanden en halsbanden gestolen. Er is vermoedelijk gebruik gemaakt van een valse sleutel. De waarde is niet bekend.