Persberichten politie Rivierenland

---

Vrijdag, 6 september 2002

Zevenaar, snelheidscontrole in de wijk helpt?
De gebiedsagent van de wijk Roodwilligen heeft gisteren naar aanleiding van klachten uit de buurt een snelheidscontrole gehouden in de wijk. 's Ochtends, tussen zeven uur en kwart over acht, en 's middags tussen vier uur en kwart over vijf ging de wijkagent met de lasergun op pad, maar kon geen overtreders noteren.

Zevenaar, diefstal vanaf bouwterrein
In de nacht van woensdag op donderdag werden er vanaf een bouwterrein aan het Mercurion in Zevenaar diverse bouwmaterialen ontvreemd. De daders vernielden een hangslot en gingen met enkele tientallen platen betontriplex er vandoor. Het schadebedrag is onbekend.

Zevenaar, verkeerscontrole: 14 bekeuringen
Bij een algemene verkeerscontrole woensdagmiddag op de Babberichseweg in Zevenaar werden veertien bekeuringen uitgeschreven. De politie controleerde onder andere op het gebruik van autogordels. Vijf bromfietsers werden bekeurd voor een te hoog vermogen van hun voertuig. Verder werd er bekeurd op het niet dragen van de autogordel, het ontbreken van een hulpkoppeling van een aanhangwagen, het niet hebben van een bromfietscertificaat en het niet gebruikmaken van het (brom-) fietspad. Dertien bestuurders werden met een waarschuwing heengezonden voor het niet kunnen tonen van hun rij- en kentekenbewijs, apk-rapport en verzekeringsbewijs, zij werden in de gelegenheid gesteld dit later te tonen aan het politiebureau.

Duiven, hoogwerker kantelt, man gewond
Een 55-jarige man uit Lelystad is woensdagmiddag omstreeks half een gewond geraakt na een val van acht meter van een hoogwerker. De man was bezig met schoonmaakwerkzaamheden aan de Nieuwgraaf in Duiven. De hoogwerker kantelde vermoedelijk doordat een wiel van het voertuig wegzakte in zachte grond. De 55-jarige is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Huissen, een euro buit bij afpersing, twee man aangehouden Een 14-jarige jongen uit Huissen is gisteravond omstreeks kwart voor tien slachtoffer geworden van een afpersing. De jongen liep samen met een vriend door het park Zilverkamp in Huissen toen er twee andere jongens op de fiets voorbijkwamen. Een van de twee fietsers sloeg in het voorbijgaan de 14-jarige tegen het hoofd. Toen hij daar iets van zei dreigden de jongens op de fiets met nog meer klappen en eisten zij een euro van de 14-jarige. Uit vrees dat de bedreiging tot uiting zou komen gaf de 14-jarige een euro af, waarna zij vertrokken. Mede op aanwijzing van een getuige kon de politie later de beide verdachten aanhouden. Het gaat om twee 17-jarigen uit Huissen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Huissen, inbraak sportcomplex
Het clubgebouw van een tennisvereniging op een sportcomplex aan de Hazekamp in Huissen vormde in de nacht van donderdag op vrijdag het decor van een inbraak. Onbekenden vernielden aan de zijkant van het clubgebouw een ruit om binnen te komen, nadat men een vergeefse poging had ondernomen om een deur open te breken. De buit bedraagt onder andere een onbekende hoeveelheid geld.

Angerlo, snelheidscontrole
Een snelheid van 140 km/u was de hoogste score bij een snelheidscontrole woensdagmiddag en -avond op de Rivierweg in Angerlo. Tussen kwart over drie en kwart over negen passeerden 2700 voertuigen de radar. In totaal gingen 85 bestuurders in de fout, zij kunnen een boete tegemoet zien. De maximumsnelheid op de Rivierweg is 80 km/u.

Elst, hardrijder raakt auto en rijbewijs kwijt
Het rijgedrag van een 32-jarige man uit Nijmegen op de A325 ter hoogte van Elst was voor de politie gisteravond omstreeks kwart over elf reden tot inbeslagname van zijn auto en inname van het rijbewijs. Ter hoogte van de rijstrookversmalling is een maximumsnelheid ingesteld van 70 km/u. De man uit Nijmegen werd door de agenten 'geklokt' met een snelheid van ruim 140 km/u.

Elst, gestolen auto aangetroffen
Op de Brahmsstraat, nabij de Grote Molenstraat, in Elst trof de politie afgelopen nacht omstreeks twee uur een gestolen auto aan. Buurtbewoners tipten de politie dat er een blauwe Opel Kadett onbeheerd half op de stoep stond met draaiende motor. Toen agenten poolshoogte gingen nemen, troffen zij een auto aan die op 10 juli was gestolen in Nijmegen. De politie vermoedt dat de auto elders gebruikt is bij een poging tot inbraak. De technische recherche verricht een sporenonderzoek.

Westervoort, rijden onder invloed
Met hoge snelheid reed een 41-jarige man uit Arnhem vannacht omstreeks kwart over drie over de Hamersestraat in Westervoort. Reden voor de politie om de bestuurder te laten stoppen. Al gauw bleek dat de bestuurder teveel aan Bacchus had geofferd. Aan het politiebureau werd de man onderworpen aan een blaastest. Het resultaat bleek te veel: 1,1 promille. De man werd met een proces-verbaal en een rijverbod heengezonden.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl