THE PR FACTORY

Batavia Stad outlet shopping commercieel succes

Persinformatie
September 2002

Batavia Stad outlet shopping viert 1-jarig bestaan

Op 6 september vierde Batavia Stad outlet shopping haar eerste officiële verjaardag! Een jaar na de opening hebben al 2,4 miljoen bezoekers Batavia Stad bezocht. Het eerste Outlet Shopping Village in Nederland is een uniek winkelconcept met topmerken tegen hoge kortingen.

Cijfers en uitbreidingsplannen
Uit de financiële cijfers blijkt dat Batavia Stad een heel goed jaar achter de rug heeft. De verwachte omzet van 32 miljoen euro is ruimschoots gehaald. De 55 winkels hebben samen ongeveer 100 topmerken te bieden aan de stroom bezoekers. Na een superstart in 2001 hadden al na drie weken 250.000 bezoekers de poorten van Batavia Stad gepasseerd. Tijdens de kerst heeft Batavia Stad zijn miljoenste bezoeker verwelkomd en onlangs is de 2,4 miljoenste geteld. Vanwege het succes gaat Batavia Stad zich uitbreiden. Grenzend aan het bestaande winkelcentrum wordt de 2e fase gebouwd en wederom zal de architectuur verassend zijn. Vanaf zomer 2004 gaat de uitbreiding van Batavia Stad open voor bezoekers.

De komst van Batavia Stad heeft de bezoekerscijfers van de omliggende musea positief beïnvloed. In 2001 heeft de Bataviawerf 110.000 bezoekers ontvangen en de verwachting voor 2002 is zo.n 145.000. Het Nieuw Land Polder Museum heeft vorig jaar 23.000 bezoekers gehad en verwacht er dit jaar 25.000.

NIPO-Onderzoek
Uit een pas gehouden NIPO-onderzoek onder 1.100 bezoekers blijkt dat het profiel van de bezoekers van Batavia Stad er als volgt uitziet: 38% is jonger dan 30 jaar, 37% heeft een HBO-opleiding of hoger, 46% is bereid een uur of langer te reizen naar Batavia Stad. Een dagje winkelen is de voornaamste motivatie om te komen. Bijna eenderde van de ondervraagden heeft al eens eerder een bezoek gebracht. De helft van de bezoekers heeft een of meer aankopen gedaan in Batavia Stad.

Batavia Stad wordt onder andere goed beoordeeld op netheid, uitstraling, bereikbaarheid en de ruime parkeervoorzieningen. Meer dan de helft van de ondervraagden raadt een bezoek aan bij anderen. Als verbeterpunt ziet het management van Batavia Stad een uitdaging in het nog bekender maken van het fenomeen outlet shoppen. Het blijkt dat een groot deel van de bezoekers daar nog niet bekend mee is, waardoor ze een andere verwachting hebben van Batavia Stad.

Dit is Batavia Stad
In Batavia Stad outlet shopping vind je dames-, heren-, jeugd-, en sportkleding van internationale topmerken tegen hoge kortingen. Maar ook schoenen, cd.s, boeken, serviezen, lingerie en andere accessoires. De kortingen zijn minimaal 30% en kunnen oplopen tot 70%. In Batavia Stad outlet shopping vind je merken als Replay, Nike, Adidas, Levi.s. Maar ook Polo Jeans, Jackpot, Benetton, Nautica, Karl Lagerfeld en Villeroy & Boch. Gratis parkeergelegenheid, uitsluitend wandelstraten, een toeristisch interessante omgeving en diverse activiteiten maken Batavia Stad tot een echt dagje uit.
In Batavia Stad outlet shopping heerst de sfeer van een gezellig winkeldorp. Batavia Stad is een ommuurde vestingstad en herinnert aan de maritieme Gouden Eeuw. Batavia Stad is gelegen aan de kust in Lelystad, met als overige buren het Nieuw Land Poldermuseum, de Bataviawerf, het Nederlands Instituut voor Scheep- en Onderwaterarcheologie, en het Nederlands Sport Museum Olympion.

Nieuw Economisch Peil
Nieuw Economisch Peil is een nieuwe Tv-serie van RVU en Teleac. De documentaires laten het menselijke verhaal achter abstracte economische begrippen zien. Wie gaat er bijvoorbeeld op zondagochtend in de file staan om in Batavia Stad te gaan winkelen en wat betekent dit outlet village voor de kledingbranche? Op maandag 23 september van 20:00-20:25 uur op Nederland 3 staat Batavia Stad centraal in de eerste aflevering.

Openingstijden en bereikbaarheid
Batavia Stad is het gehele jaar door, zeven dagen per week, geopend van 10:00-18:00 uur, met uitzondering van een aantal nationale feestdagen. Batavia Stad outlet shopping is gelegen naast de Bataviawerf en goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Actuele informatie over Batavia Stad is te vinden op de website: www.bataviastad.nl of via het telefoonnummer: 0900-BATAVIA. (2282842)

Noot voor de redactie (