Gemeente Bussum

meningokokken C

Start 2e ronde vaccinatiecampagne meningokokken C 28-8-2002

Op vrijdag 6 september as. start in de regio Gooi en Vechtstreek de tweede ronde van de vaccinatiecampagne tegen meningokokken C voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar. Dat zijn de kinderen die geboren zijn op of na 1 juni 1987 en voor 1 juni 1996.

De campagne wordt uitgevoerd door de GGD Gooi & Vechtstreek, in samenwerking met de Thuiszorg Gooi & Vechtstreek, de Provinciale Entadministratie, het Nederlandse Rode Kruis en de regiogemeenten. De oproepen voor de kinderen die in september gevaccineerd worden, zijn inmiddels verstuurd.

Het eerste deel van de campagne is in de regio Gooi & Vechtstreek zeer succesvol verlopen. Door de grote inzet van medewerkers van o.a. GGD, Thuiszorg, de medische opvang asielzoekers en vrijwilligers van het Nederlandse Rode Kruis, is het gelukt om 18.500 kinderen (bijna 75%) van de kinderen van 12 maanden tot en met 5 jaar en van 15 jaar tot en met 18 jaar te vaccineren. Daarnaast is bijna 20% buiten de campagne om al gevaccineerd bij de huisarts. Dit brengt het totale percentage gevaccineerden op ruim 90%. Landelijk wordt gestreefd naar 90 procent.

Vaccinatiedata en -locaties
Het tweede deel van de campagne start op 6 september in de gemeente Muiden. Het vaccinatieschema is als volgt:
- vrijdag 6 september in Muiden (Sportzaal de Rijver);
- zaterdag 7 september in Wijdemeren (Sporthal de Fuik) en Weesp (Gymlokaal gebouw Papelaan);

- vrijdag 13 en zaterdag 14 september in Hilversum (sporthal Dudok Arena);

- op woensdag 18 september in Bussum (gemeentehuis Bussum);
- op vrijdag 20 september in Naarden (Sporthal Lunet) en Huizen (sporthal de Meent);

- zaterdag 21 september in Huizen (sporthal de Meent) en in Laren/ Blaricum (Sporthal Klaas Bout).

Degenen die door omstandigheden niet aan de campagne in juni hebben kunnen deelnemen, krijgen alsnog een mogelijkheid geboden. Zij kunnen hiervoor contact opnemen met het bij de GGD ingerichte call center (zie onder).

Meer informatie
Meer informatie over meningokokken C en de landelijke vaccinatiecampagne meningokokken C is te vinden op de campagnewebsite: www.vaccinatie.minvws.nl en op de website van de GGD Gooi & Vechtstreek: www.ggdgooi.nl. Ook kan men contact opnemen met de GGD Gooi & Vechtstreek, via het speciale tel: 035 692 63 50, op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur. Tevens kan men het gratis informatienummer bellen, tel: 0800 3008051, op werkdagen tussen 09.00 en 21.00 uur.

© 2002 Gemeente Bussum