Gemeente Weert

28-08-2002

Impuls voor verbeteren leefbaarheid wijk Keent
Bouwstart appartementen Kerkstraat / Victor de Stuersstraat

Op de hoek van de Kerkstraat en de Victor de Stuersstraat in de wijk Keent vindt vrijdag 6 september a.s. de start plaats van de bouw van een complex met 12 koopappartementen. Het complex wordt gerealiseerd op de plaats van het zogeheten 'Bosje van Keent', een met groen verwilderd perceel dat vooral de wijkbewoners jarenlang een doorn in het oog was. De bouw betekent dan ook een impuls voor het verbeteren van de leefbaarheid in Keent.

De appartementen worden gerealiseerd door architectenbureau Schonkeren uit Weert dat als projectontwikkelaar optreedt. Smeets Bouw bouwt de woningen, die intussen allemaal zijn verkocht. Van de kopers is 90% afkomstig uit de wijk zelf. De nieuwe bewoners zijn hoofdzakelijk 50 jaar en ouder. Makelaarskantoor Saelmans hield zich bezig met de verkoop van de appartementen.

De officiële bouwstart vindt die vrijdag 6 september a.s. plaats om 15.30 uur. De genodigden komen een half uur eerder bijeen: om 15.00 uur. Plaats van handeling: de bouwplaats aan de Kerkstraat/Victor de Stuersstraat.