Gemeente Zoetermeer

Delegatie gemeente Zoetermeer bezoekt China

Bestuurlijke reis Xiamen, Fuzhou en Shanghai

Van 6 tot en met 14 september a.s. bezoekt een delegatie van de Gemeente Zoetermeer samen met de Economische Voorlichtings Dienst (EVD) en de Economische afdeling van het Consulaat Generaal van Nederland in Guangzhou een tegenbezoek op uitnodiging van de stad Xiamen. De missie staat onder leiding van burgemeester dr. Luigi van Leeuwen en wethouder Paul Scheffer. Een aantal Zoetermeerse bedrijven neemt ook deel aan de missie met als doel de economische samenwerking tussen Xiamen en Zoetermeer te verkennen.

De Gemeente Zoetermeer neemt tevens deel aan de CIFIT in Xiamen, een van de grootste beurzen van China volgens de EVD en het Consulaat Generaal van Guangzhou. De motor achter deze internationale beurs is het Chinese ministerie van Buitenlandse Handel en Economische Samenwerking. De beurs is gericht op de mogelijkheden van investeringen in de verschillende regio's van China en op investeringen en samenwerkingen vanuit China naar o.a. Europa.

Wethouder Scheffer zal naast zijn functies als vice-burgemeester en wethouder Economische Zaken als bestuurslid van de West Holland Foreign Investment Agency (WFIA, internationale acquisitie organisatie van Delft, Den Haag, Leiden en Zoetermeer) spreken over het onderwerp 'The Netherlands, your investment partner'. De gemeente Zoetermeer geeft samen met China Product City ( het Chinees Handels- en Distributiecentrum dat zich onlangs in Zoetermeer vestigde in de voormalig Miss Etam panden aan de Franklinstraat) geeft een seminar voor Chinese bedrijven in de stad Fuzhou. Doel van het seminar is om interesse te wekken van Chinese ondernemers voor vestiging in Zoetermeer. Vervolgens gaat de delegatie met de WFIA naar Shanghai om gesprekken te voeren met bedrijven.

De officiële opening van het pand van China Products City in Zoetermeer zal overigens plaatsvinden na de reis naar China.

Laatste wijziging: 05-09-2002