Samas-Groep NV

GANG VAN ZAKEN SAMAS-GROEP

Baarn, 6 september 2002

Tijdens de heden gehouden Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Samas-Groep NV heeft de Raad van Bestuur ten aanzien van de gang van zaken het volgende bekend gemaakt.

"In alle landen waarin Samas-Groep actief is, hebben wij, conform de eerder uitgesproken verwachtingen, in het lopende boekjaar te maken met een belangrijke daling van de kantoorinrichtingsmarkt. Dit wordt veroorzaakt door de zwakke economie in de betrokken landen, waardoor de groei van het aantal arbeidsplaatsen in de kantoororganisaties wegvalt en in het bijzonder ook de vervangings-investeringen in kantoormeubilair worden uitgesteld.

Ondanks het winnen van aansprekende opdrachten, zoals bijvoorbeeld in Nederland van het European Patent Office (1800 zit/sta werkplekken) en het UWV (tenminste 8000 werkplekken inclusief stoelen), is onder deze marktomstandigheden een belangrijke daling van de groepsomzet onvermijdelijk. Bovendien is hierbij sprake van druk op de marges door de sterk toenemende prijsconcurrentie.

Via de vorig jaar ingezette algemene kostenreducties en herstructurerings-maatregelen is het kostenniveau verlaagd in lijn met de daling van de omzet. Daarentegen stijgen de interestlasten in het lopende boekjaar als gevolg van de eenmalige uitkering aan aandeelhouders van ¤ 6 per aandeel, in totaal ¤ 113 mil-joen, in het vorige boekjaar.

Vanwege de onzekere economische vooruitzichten en de onvoorspelbare markt-ontwikkelingen is het thans onmogelijk nadere uitspraken te doen over de te verwachten resultaten voor het lopende boekjaar.

Zoals gebruikelijk zullen wij verdere informatie geven bij de publicatie van de halfjaarcijfers, die zal plaatsvinden op woensdag 20 november a.s..

De strategische financiële doelstelling om het rendement op het geïnvesteerd vermogen te verhogen blijft onverkort gehandhaafd. Het bereiken ervan is echter vertraagd en is mede afhankelijk van een herstel van de economie in Duitsland, Frankrijk en de Benelux. Daar staat tegenover dat het resultaat van de Groep vanwege het belangrijk teruggebrachte kostenniveau eerder en sterker zal kunnen verbeteren zodra de kantoorinrichtingsmarkten een herstel vertonen."

Samas-Groep NV
Raad van Bestuur



Samas-Groep NV