Politie Zaanstreek-waterland

Persdagrapport Zaanstreek-Waterland


* Samenstelling Martin Eijben

* Piket Wietse Peper


---

16:28 05-SEP-02
loc.: KOOG AAN DE ZAAN, ZUIDEINDE
Bus rijdt over bromfiets
Naar aanleiding van een verkeerssituatie ontstond er een woordenwisseling tussen een 33-jarige bromfietser uit Koog aan de Zaan en een 45-jarige buschauffeur uit Zaandam. Uiteindelijk reed de buschauffeur het trottoir op en reed daarbij over de bromfiets. Gelukkig kon de bromfietser op tijd opzij springen. De buschauffeur werd aangehouden en in verzekering gesteld. 500 meter voor het voorval vond al een voor de bromfietser gevaarlijke situatie plaats ter hoogte van een wegversmalling. Hij dreigde in de knel te komen tussen de bus en een geparkeerde witte Mercedes VITO bestelbus. Hierbij raakte de bromfietser zowel de bus als de bestelbus. De politie is op zoek naar getuigen die haar meer kunnen vertellen over de juiste toedracht. Met name passagiers die ten tijde van het voorval in de bus zaten worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844. Ook de bestuurder van de geparkeerde bestelbus wordt verzocht zich te melden.


**

16:36 05-SEP-02
loc.: KOOG AAN DE ZAAN, DE ZAAN
Diefstal boot
Werd tussen 4 en 5 september afgesloten boot weggenomen, die in de Zaan lag afgemeerd ter hoogte van het benzinestation van Vos. Het betreft een open polyester boot, 5,5 meter lang, type Ryds 435 RLS. De boot was voorzien van een buitenboordmotor merk Evinrude, type 15 EL4SID.


**

03:47 06-SEP-02
loc.: PURMEREND, HOOGSTRAAT
Snelkraak
Melding van een snelkraak bij Dixons. Hierbij waren twee hedennacht gestolen voertuigen bij betrokken. De verdachten reden vanaf de Nieuwstraat het pand in met een grijze Ford. Vervolgens zijn zij met diverse goederen in een witte Ford gestapt die naast het pand thv de Lutherse kerk gereed stond. Zij zijn weggereden in de richting van de Nieuwstraat. Het betrof drie mannnen, allen in het zwart gekleed, met bivakmutsen en handschoenen. In de winkel was het een grote ravage.


**

09:07 06-SEP-02
loc.: PURMEREND, AZIELAAN / GANGESLAAN
Vrouw valt met fiets
Was een 40-jarige vrouw uit Purmerend met haar fiets gevallen. Zij liep daarbij letsel aan haar been/voet op en werd per ambulance overgebracht naar het Waterlandziekenhuis.


**

09:22 06-SEP-02
loc.: OOSTZAAN, KERKSTRAAT

Twee bekeuringen bij controle
Vanmorgen gedurende ca 45 minuten een controle gehouden op de Kerkstraat op het inrijverbod. Tevens snelheid gecontroleerd mbv lasergun. Er werd weinig hard gereden, 1 x p.v. voor 63 km/h en 1 x p.v. voor onverzekerd rijden op bromfiets.


**

10:31 06-SEP-02
loc.: PURMEREND, VEENWEIDESTRAAT

Diefstal verijdeld
Een medewerkster van het Waterlandziekenhuis hoorde glasgerinkel bij de huisartsenpost. Toen zij ging kijken zag zij dat een man een computer en een beeldscherm de huisartsenpost uitdroeg. Aan de achterzijde bleek een ruit te zijn vernield. Zij heeft de man vastgepakt, maar toen deze zich ging verzetten heeft ze hem laten gaan. Wel zorgde zij er zo voor, dat de dief zijn buit achter moest laten.


**

11:34 06-SEP-02
loc.: ZAANDAM, BERGBLAUWSTRAAT
Diefstal auto
Tussen 22.30 uur en 11.30 uur werd vanaf de parkeerplaats een witte Opel Kadett met het kenteken YL-31-XF weggenomen.


**