KNMG

KNMG: artsen behouden voor het vak

De KNMG doet een dringend beroep op minister Bomhoff van VWS om de bureaucratie in de zorgsector aan te pakken. De artsenorganisatie is van mening dat de toegenomen papierwinkel waar artsen zich dagelijks mee geconfronteerd zien een zeer zorgwekkende ontwikkeling is. Uit het onderzoek van Medisch Contact dat gisteren is gepresenteerd blijkt dat 80% van de artsen aangeeft dat de toegenomen bureaucratie een reden is om voortijdig te willen stoppen met het artsenvak.

De bureaucratie moet aangepakt worden, zo vindt de artsenorganisatie KNMG, zodat artsen zich weer kunnen richten op de taken waarvoor ze zijn opgeleid, namelijk goede medische zorg voor de patiënten.

De artsenorganisatie KNMG is zelf voortdurend alert op beperking van papierwerk en zal zich hiervoor in de toekomst blijven inzetten. Bovendien blijft de KNMG (nieuwe) wet- en regelgeving steeds toetsen op praktische uitvoerbaarheid.

Daarnaast blijft de KNMG zich inzetten om artsen te behouden c.q. terug te winnen voor het vak. De KNMG heeft instrumenten ontwikkeld om artsen de ondersteunen hun vak met plezier te blijven uitoefenen.

Concreet beleid hiervoor is:

* een netwerk van collega-artsen voor steun en consultatie bij euthanasie

* de Carrièremonitor, een online instrument voor artsen om na te gaan of zij nog plezier in het vak hebben

* symposium 'De Arts van Straks' op 30 oktober aanstaande
* symposium en kennismarkt 'De Arts (weer) aan de slag!' op 3 december aanstaande