---

Ministerie van Defensie



---

Foto: Opening academisch jaar IDL (Fabienne Bruys)

Academisch jaar Instituut Defensie Leergangen geopend

06-09-2002

Staatssecretaris Cees van der Knaap was vanmiddag (6 september) aanwezig bij de opening van het academisch jaar 2002 - 2003 van het Instituut Defensie Leergangen (IDL) te Rijswijk. De Vlagofficier van het Koninklijk Instituut voor de Marine, commandeur ir. B.M. van der Hulst hield een jaarrede waarna de heer Groot Kormelink, beleidsmedewerker bij de Staf van het College van Bestuur van de Technische Universiteit Delft, het woord nam. Na diens speech werd het voorzitterschap van het College van Bestuur van de Hogere Defensie Opleidingsinstituten door de directeur van het IDL, commodore G.H.A. Schrijver, van commandeur van der Hulst overgenomen.

Commodore Schrijver gaf in zijn speech onder meer aan dat men op het gebied van onderwijs op de goede weg is, mede door de intensieve en goede samenwerking tussen de instituten en een grote inzet van het wetenschappelijk personeel. Commandeur Van der Hulst ging in zijn jaarrede in op de stand van zaken met betrekking tot het KIK, de samenwerking tussen KIM, KMA en IDL. "Vorige jaar omstreeks deze tijd, toen de inkt op de instellingsbeschikking net droog was, werd de Faculteit der Militaire Wetenschappen in oprichting (FMW i.o.) gevormd. Hiermee werd vooruitlopend op een reorganisatie in formele zin het kader geschapen voor een verdergaande samenwerking. In deze faculteit werden de Faculteit Militaire Bedrijfskunde van de KMA, de Faculteit der Maritiem Militaire Wetenschappen van het KIM en de organisatiedelen van het IDL, die zich rechtstreeks met onderwijs bezig houden samengevoegd. De directe aansturing van de FMW geschiedt, met instemming van de drie directeuren, door de decaan", aldus de commandeur in zijn jaarrede.

Het Instituut Defensie Leergangen (IDL) heeft als primaire taak het ontwikkelen en het verzorgen van loopbaanopleidingen en speciale functionele cursussen voor officieren van de krijgsmacht en burgers werkzaam bij Defensie. Het instituut is sinds 1992 de overkoepelende thuisbasis van de voormalige Hogere Krijgsschool, de Marine Stafschool, de Luchtmacht Stafschool en het Instituut Hogere Defensie Leergangen. (foto: Fabiënne Bruijs)
Foto: Opening academisch jaar IDL (Fabienne Bruys)