Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

LNV-Consumentenplatform

Kiezen voor groenten en fruit

De bijeenkomst van het LNV Consumentenplatform op 6 september 2002 heeft als thema 'Kiezen voor groenten en fruit'.

In de onderstaande documenten, die samen het boekje 'Kiezen voor groenten en fruit' vormen, vindt u een keur van informatie over dit thema. In het eerste hoofdstuk, 'beleid en regelgeving', wordt aandacht besteed aan bestaand beleid en wetgeving voor de voedselveiligheid van groenten en fruit.

In het tweede document (Feiten en cijfers) komen trends als nieuwe teeltvormen en kant-en-klaar producten aan bod.

Naast feitelijke informatie over groenten en fruit bevat deze uitgave twee publieksenquêtes: het 'Opinieonderzoek'. Hierin is aan mensen gevraagd hoe ze groenten en fruit consumeren en hoe ze aankijken tegen de voedselveiligheid van groenten en fruit. Een deel van deze gegevens is ons ter beschikking gesteld door het Voedingscentrum.

Als laatste volgt de 'Impressie consumentenpanels', een verslag van gesprekken met consumentenpanels. We hebben gesproken met een multicultureel panel, met ouders van jonge kinderen, studenten en mensen die biologisch eten. Deze groepen blijken om verschillende redenen te kiezen voor verschillende typen groenten en fruit.

Als u uit deze publicatie wilt citeren, gebruik dan de volgende bronvermelding:
Bron: "LNV Consumentenplatform - Kiezen voor groenten en fruit" Ministerie van LNV, 6 september 2002.
* Dossier 'Beleid en regelgeving' (PDF-formaat, 154 Kb)
Voor downloaden van PDF-bestanden: Zie het origineel http://www.minlnv.nl/cgi-bin/...lees/inftvv05.htm . * Feiten en cijfers (PDF-formaat, 161 Kb)
* Opinie-onderzoek (PDF-formaat, 100 Kb)
* Impressie consumentenpanels (PDF-formaat, 83 Kb)