Korps: Groningen, plaats: Diverse 6-09-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen (middageditie) Vrijdagmiddag 6 september 2002

Dagelijkse berichten

Muntendam: politie zoekt veroorzaker van ongeval De politie is op zoek naar de veroorzaker van een ongeval, die donderdagmiddag, omstreeks 15.45 uur, betrokken is geweest bij een ongeval op de Tripscompagnie in Muntendam. De veroorzaker reed in een beigekleurige bestelauto (pick-up) en had enige lading in de laadbak. Op het moment dat de bestuurder van de pick-up twee vrouwen op twee fietsen passeerde, verloor deze een stuk karton. Dit karton kwam rechtstandig op de wijsvinger van één van de vrouwen terecht, waardoor zij een verbrijzelde vinger en een slagaderlijke bloeding opliep. De bestuurder van de pick-up is doorgereden en heeft mogelijk niet gemerkt dat hij lading uit zijn laadbak is verloren. De veroorzaker of mogelijk getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de politie in Veendam, te bereiken onder telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: diefstal op grote hoogte
De politie werd vrijdag gewaarschuwd dat er goederen waren weggenomen vanaf een bouwplaats aan de Vechtstraat. Klaarblijkelijk waren er ongenode gasten op het terrein geweest die geen last van hoogtevrees hebben want vanaf het dak van een in aanbouw zijnd pand werden brandblussers en stroomkabels meegenomen. Klapstuk was het wegnemen van gereedschap uit de cabine van een bouwkraan die een hoogte heeft van zon 45 meter. Het slot van de cabine bleek geforceerd. Op het dak van de cabine werd nog een leeggedronken bierflesje aangetroffen. De aannemer gaat aangifte doen en politie neemt de diefstal in onderzoek.

Groningen: dronken man ligt op busbaan
Een 52-jarige man zonder vaste verblijfplaats werd vrijdagochtend zwaar beschonken liggend op de busbaan bij het hoofdstation aangetroffen. De man kon niet meer op zijn benen staan en werd aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij is ter ontnuchtering ingesloten en krijgt een bon voor zijn openbare dronkenschap.

Groningen: verkeerscontroles
Op de Aweg werd vrijdagmiddag gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel. In totaal kregen 29 bestuurders of passagiers een boete van 40 euro. Een snelheidscontrole werd gehouden op de Friesestraatweg. Ter plaatse geldt een snelheidslimiet van 80 km per uur. Van de 1540 passerende voertuigen reden er 22 te hard. De snelste reed 117 km per uur.

Groningen: kleine hennepplantage ontdekt
In een woning aan de Barestraat werd vrijdagochtend in een slaapkamer een hennepplantage ontdekt. In totaal waren er 189 planten waarvan er 69 verdroogd waren. De overige 120 planten waren nog wel in goede conditie. Alle planten werden door de milieudienst opgehaald en vernietigd. De eigenaar van de plantage was niet aanwezig en tegen hem wordt een ander onderzoek ingesteld. In de woning werd al twee keer eerder een plantage ontmanteld.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)