Politie Midden- en West Brabant

Persberichten vrijdag 6 september 2002, District Bergen op zoom

Datum: 6/9/2002
Auteur: Nicolette Bovenhorst

TEAM STEENBERGEN
Poging inbraak auto
Donderdagnacht werd van een op de Bloemendijk in Dinteloord geparkeerd staande wit Mercedes busje een ruit aan de linkerzijde van de auto, compleet met rubber, verwijderd.In het voertuig heeft men getracht de autoradio te verwijderen. Hierbij raakte het dashboard beschadigd. De ruit werd tot op heden niet teruggevonden.

TEAM HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD
Aanrijding
Donderdag vond er een aanrijding plaats op de Halsterseweg ter hoogte van Intratuin in Halsteren.Een bromfietser uit Lepelstraat reed over de Halsterseweg komende vanuit de richting Bergen op Zoom. Thv. De ingang van Intratuin werd haar geen voorrang verleend door een automobiliste uit Halsteren. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de bromfietser over de auto van de tegenpartij heen vloog en met zijn bromfiets tegen een andere auto tot stilstand kwam. Ook de auto van de betrokken bestuurster kwam met de laatste personenauto in aanraking. De bromfietser werd afgevoerd naar ziekenhuis Lievensberg waarna hij na behandeling weer naar huis kon.

Snelheidscontrole
Tijdens een snelheidscontrole in Halsteren op 5 september tussen 10.15 uur en 11.15 uurWerd hetvolgende geconstateerd:Op de Steenbergseweg passeerde 1155 automobilisten. De maximum snelheid bedraagt hier 50 km/per uur. 60 automobilisten kunnen een bekeuring tegemoet zien. De hoogst gemeten snelheid 83 km/per uur. Op de Tholenseweg passeerde 387 automobilisten. De maximum snelheid bedraagt hier 50 km/per uur. 90 automobilisten kunnen een bekeuring tegemoet zien. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km/per uur.

Mannenke Pis ontvreemd
Bij een diefstel uit de achtertuin van een perceel aan de Daansbergen in Halsteren werd in de nacht van woensdag op donderdag een gietijzeren beeld, voorstellende Manneke Pis ontvreemd. Het beeld heeft een hoogte van 60 cm. De dader(s) is met het beeld over de schutting van de buren geklommen. De waarde van het beeldje bedraagt ongeveer 200 euro.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID
Politie houdt winkeldief aan
Donderdagmiddag vond een winkeldiefstal plaats in een winkel aan de Sint Josephstraat in Bergen op Zoom. Een aldaar aanwezige politieman in burger zag dat een man een winkel uit kwam lopen, met over zijn arm een aantal kledingstukken. Aan de kledingstukken zaten duidelijk zichtbaar de labels en prijskaartjes. Iets later zag de politieman dat de man de prijskaartjes aan het verwijderen was. Aangezien de man op het gebied van winkeldiefstal een bekende is bij de politie werd besloten de man aan te houden. Bij onderzoek bleek het dat de man voor 123 Euro aan kleding had gestolen. Tegen de man, een 21-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Winkeldiefstal
Bij een winkel aan de Vogelaar in Bergen op zoom werd donderdagmiddag een inwoonster uit Bergen op zoom betrapt op winkeldiefstal. De vrouw had voor 15 euro aan goederen weggenomen. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Ontruiming hennepkwekerij
Bij een ontruiming, door de deurwaarder, van een woning aan het Tolseinde in Bergen op zoom werd een hennepkwekerij ontdekt. Op de zolder van de woning werden 270 hennepplanten aangetroffen. De kwekerij is door de politie ontruimd. De bewoner was tijdens de ontruiming niet aanwezig, maar zal later worden gehoord omtrent deze overtreding van de Opiumwet.

TEAM RUCPHEN
Diefstal tuinlaven
Vanuit een achtertuin aan de Tulpstraat in St. Willebrord werden woensdagnacht vier tuinlaven gestolen. Het betrof hier een visserslaaf, een drijfvlotlaaf, luiwammeslaaf en een inspecteurslaaf. Verder werd er een vijverpomp ontvreemd. De totale waarde van de goederen betreft ongeveer 500,-

Bromfietscontrole
Vrijdag 6 september werd door de politie van het team Rucphen van 07.30 tot 09.00 uur een bromfietscontrole gehouden. De controle vond plaats op de Irenestraat in St. Willebrord thv het fietsviaduct over de Rijksweg A 58. In totaal werden 25 bromfietsen gecontroleerd, waarvan 7 bestuurders een bekeuring kregen vanwege het hebben van een te groot vermogen van de bromfiets. Een bestuurder probeerde aan de controle te ontkomen door voortijdig om te draaien en er van tussen te gaan. Door de aanwezige motoragent werd hij en zijn passagier aan de kant gezet. Het gevolg hiervan werd een bekeuring voor rijden zonder helm en een bekeuring voor het hebben van een te groot vermogen van de bromfiets.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM
Zakkenrollerij
Donderdagmiddag werd een inwoner uit Roosendaal bestolen tijdens het winkelen in de Roselaar. Het slachtoffer kwam tijdens het winkelen tot de ontdekking dat zijn portemonnee en mobiele telefoon uit zijn jas waren gestolen.

Auto-inbraken
Woensdagnacht werd een tweetal inbraken gepleegd in geparkeerd staande autos op de Leemstraat in Roosendaal. Één van de autos betrof een vrachtwagen waarvan de ruit van de cabine werd vernield. Hier wordt een aantal c.ds en rookwaren vermist. De andere auto betrof een personenauto waarvan de zijruit werd vernield. De dader(s) had het hier gemunt op de auto-onderdelen

TEAM ROOSENDAAL BOVENDONK
Inbraak woning
Dinsdagnacht werd er ingebroken in een woning aan de Heulberg in Roosendaal. Een raam van de woning werd geforceerd. De gehele woning werd doorzocht en door de dader(s) werd een hoeveelheid goederen klaargezet om meegenomen te worden. Aangezien de bewoners afwezig waren kon nog niet worden vastgesteld of er iets is ontvreemd.

Tasjesroof
Afgelopen woensdag vond er een tasjesroof plaats op de Flintdijk in Roosendaal. Een 17-jarige inwoonster uit Roosendaal liep op de Flintdijk toen zij plotseling van achteren werd benaderd door een haar onbekende man die aan haar tas trok die over haar schouder hing. Toen het slachtoffer zich omdraaide kreeg een klap in haar nek, waarna de tas van de schouder werd getrokken. Toen zij zich opnieuw omdraaide zag zij dat de dader het al op een lopen had gezet. In de tas zat een mobiele telefoon en wat kleingeld.

Aanrijding
Donderdagavond vond een aanrijding plaats op de Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal, waarbij een personenauto tegen een verkeerslicht was gereden. De bestuurder van de personenauto, raakte tijdens het rijden vermoedelijk een trottoirband, waarna hij zodanig schrok dat hij een ruk aan het stuur gaf en tegen het verkeerslicht tot stilstand kwam. Bij de aanrijding raakte niemand gewond. Het verkeerslicht brak af en de personenauto is aan de voorzijde zwaar beschadigd.

Autoinbraken
Donderdag werd aangifte gedaan van poging tot inbraak in een personenauto die geparkeerd stond aan de Zundertseweg in Roosendaal. De dader(s) heeft getracht de sloten van de auto te forceren hetgeen uiteindelijk niet is gelukt.Tevens werd aangifte gedaan van inbraak in een personenauto die geparkeerd stond aan Elisadonk in Roosendaal. Van de auto werd een ruit geforceerd waarna uit de auto de autoradio, een mobiele telefoon en een aantal CDs werden ontvreemd.

Inbraak school
Woensdagavond werd er ingebroken in een school aan de Benedendonk in Roosendaal. Van de school werd een ruit verwijderd en het achter de ruit geplaatste hekwerk werd doorgeknipt. Uit de school werd een zestal computers ontvreemd en een tweetal computers vernield. De schade wordt geschat op ruim 10.000 Euro.Bij de inbraak werd een drietal knapen betrapt die er in een rode personenauto, Volkswagen Golf, vandoor gingen. Door een oplettende burger werd het kenteken van de auto genoteerd. Vanochtend werd duidelijk dat de genoteerde kentekenplaten waren ontvreemd van een personenauto die stond geparkeerd aan de Damastberg in Roosendaal. De benadeelden hebben beide aangifte gedaan.De politie stelt een nader onderzoek in.

Schennispleger aangehouden
Donderdagavond omstreeks 20.00 uur vond op de Visdonkseweg in Roosendaal een ernstig incident plaats. Twee meisjes, een 13-jarig en 19-jarig meisje, beiden inwoonsters uit Roosendaal liepen over de Visdonkseweg in Roosendaal toen zij werden aangesproken door een automobilist in een rode personenauto. De automobilist kwam naast de slachtoffers rijden en maakte seksuele opmerkingen in de richting van de slachtoffers en deed hij hun seksuele voorstellen. De man liet tevens zijn ontblote onderlijf zien. Enkele oplettende burgers zagen dat er iets aan de hand was en kwamen de slachtoffers te hulp. Vervolgens werd het kenteken genoteerd van de auto en de politie in kennis gesteld. Hierdoor kon de politie, diezelfde avond nog, de verdachte in zijn woning aanhouden. De slachtoffers zijn zeer ontdaan door deze schennispleging en hebben aangifte gedaan bij de politie. De verdachte, een 21-jarige inwoner uit Roosendaal, heeft zich al eerder schuldig gemaakt aan schennispleging. De politie heeft inmiddels een onderzoek ingesteld. Uit dit onderzoek is in ieder geval gebleken dat de verdachte niets van doen heeft met de poging tot ontvoering van een 11-jarig meisje vorige week in Roosendaal.