Gemeente Rotterdam

College van B en W: Nieuwsberichten College: Werkbezoeken en openbare optredens

Een overzicht van de werkbezoeken en openbare optredens van de Burgemeester en de wethouders van 6 tot en met 15 september 2002.
Wethouder Hulman opent Rotterdam Kunst Xpress 2002
Cultuurwethouder Stefan Hulman opent op vrijdag 6 september om 17.00 uur in museum Boijmans Van Beuningen de tweede editie van Rotterdam Kunst Xpress 2002. Samen met het museum richt de Rotterdam KunstXpress aan het begin van het tweede weekend van September in Rotterdam de schijnwerpers op beeldende kunst. Tot 30 september zijn in parken, op pleinen, aan gevels, op straat en bij culturele instellingen kunstwerken te zien van 25 jonge kunstenaars. Onder het motto remix de stad zijn jonge kunstenaars uitgenodigd om vanuit hun eigen discipline te reageren op de architectuur van de stad. Met een plattegrond in de hand maken bezoekers langs de projecten van de KunstXpress een beeldende ontdekkingstocht door het centrum van Rotterdam. Plattegronden zijn te vinden bij culturele instellingen en horecagelegen-heden.

Wethouder Van der Tak naar Metropolis Conferentie

Wethouder Sjaak van der Tak (Sociale Integratie) leidt een Rotterdamse delegatie die van 9 t/m 13 september deelneemt aan de 7e Metropolis Conferentie in Oslo. Wethouder Van der Tak woont de conferentie vanaf 11 september bij. De conferentie heeft als doel het uitwisselen van kennis en ervaring tussen bestuurders, beleidsmakers en wetenschappelijk onderzoekers op het terrein van migratie, integratie en de ontwikkeling van grote steden. Rotterdam was gaststad van de vorige Metropolisconferentie, die van 26 t/m 30 november 2001 plaatsvond.

Burgemeester Opstelten eregast zevende Burgemeesterlezing

Burgemeester mr. Ivo Opstelten is eregast bij de zevende Burgemeesterslezing, die op woensdag 11 september om 20.00 uur begint in het Atrium van het Haagse stadhuis aan het Spui 70. Oud-minister Jan Pronk houdt de burgemeesterslezing, die dit jaar is opgedragen aan burgemeester Opstelten. Het onderwerp van de lezing is Leiderschap na 11 september. Burgemeester Opstelten geeft na afloop een reactie op de lezing.

Wethouder De Faria bij benefietconcert Dresden

Wethouder Rabella de Faria vertegenwoordigt op donderdag 12 september in Dresden het gemeentebestuur bij het benefietconcert ter ondersteuning van de slachtoffers van de watersnoodramp. Tijdens het concert vindt een door Nachbarhilfe Niederlande en Buitenlandse Zaken georganiseerde inzamelingsactie plaats. De opbrengst gaat naar de slachtoffers van de overstromingen.

Burgemeester Opstelten opent windmolenpark ENECO

Burgemeester mr. Ivo Opstelten opent op donderdag 12 september om 15.00 uur samen met drs. R. Blom (voorzitter Raad van Bestuur van ENECO Energie) het ENECO-windpolenpark op de Slufter op de Maasvlakte. Het bestaande windmolenpark is gerenoveerd en tegelijkertijd wordt een nieuw windmolenpark geopend. Door opschaling van de molens wordt het productievermogen van duurzame energie uitgebreid tot 38 MW. Dit past in het milieubeleid van zowel ENECO Energie als van de gemeente Rotterdam, die de grootste aandeelhouder is.

Wethouder Hulman opent tentoonstelling Knap Lelijk

Cultuurwethouder Stefan Hulman opent op vrijdag 13 september om 17.30 uur de tentoonstelling Knap Lelijk in de Nieuwe galerie aan de Zaagmolenkade 124. De tentoonstelling is het resultaat van een traject dat jongeren van de Openbare Scholengemeenschap Wolfert van Borselen hebben gevolgd. Zij bezochten musea en discussieerden over kunst, cultuur en hun eigen identiteit. Het eindresultaat is een door henzelf gemaakte tentoonstelling in Museum Boijmans Van Beuningen, Wereldmuseum Rotterdam, Het Schielandshuis en de Nieuwe Galerie. Wethouder Hulman zal na afloop van de opening van de tentoonstelling in de Nieuwe Galerie samen met een jongere een eerste steen leggen en daarmee symbolisch het stokje overgeven aan andere jongeren. Het project is een onderdeel van het Actieplan Cultuurbereik.

Wethouder Hulman en ambassadeur Tsjechië openen expositie David Cerny

Cultuurwethouder Stefan Hulman geeft op vrijdag 13 september om 19.00 uur samen met de ambassadeur van Tsjechië, Petr Kubernat, het startsein voor Circus Cerny in Rgo aan de Schiedamse Vest 154. Van 13 september tot en met 9 november exposeert de Tsjechische kunstenaar David Cerny op negen Rotterdamse locaties. Het is een overzicht van een indrukwekkend oeuvre dat David Cerny het afgelopen decennium heeft opgebouwd. Internationaal staat hij bekend als een creatief rebel. In eigen land is Cerny een held met rock&roll status en een eigen televisieprogramma. Het werk van Cerny is te bezichtigen op diverse locaties in het Witte de Withkwartier: de tentoonstellingsruimte van TENT., MAMA, de Politiegalerie, de gevel van het Nai, museum Boijmans Van Beuningen en in de singel van de Eendrachtsweg. De expositie is georganiseerd door MAMA, showroom for media and moving art.

Burgemeester Opstelten opent Micul Rotterdam in Constanta

Burgemeester mr. Ivo Opstelten opent op zaterdag 14 september in Rotterdams zusterstad Constanta (Roemenië) het weeshuis voor kinderen met aids Micul (klein) Rotterdam. Dit project van de stichting Kinderen van de Zwarte Zee biedt kwetsbare kinderen en jongeren een beschutte en veilige thuishaven. De stichting heeft 250.000 verzameld, onder meer door, naast individuele donaties, giften van het gemeente-bestuur Rotterdam, ABN-Amro, Eurokor Logistics, de Lions Club Swindregt, het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam en het Laurens Instituut. Ahoy Rotterdam financiert de tuin en de speelweide van het kinderhuis.

Voorzitter van de stichting Kinderen van de Zwarte Zee is oud-wethouder Hans Simons. Burgemeester Opstelten is lid van het Comité van Aanbeveling. Bij de opening overhandigt hij een gift van 5000,- uit het z.g. B. en W. potje, waarin leden van het college de bijdragen storten die zij ontvangen voor lezingen, congressen e.d. De gift is bestemd als bijdrage aan de inrichting van Micul Rotterdam. Burgemeester Opstelten bezoekt in Constanta ook een project voor gaarkeukens van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Wethouder Hulman te gast bij project Gluren bij de Buren

Cultuurwethouder Stefan Hulman is op zaterdag 14 september vanaf 13.30 uur te gast bij het project Gluren bij de Buren dat dit jaar voor de vierde maal plaat vindt. Zon tiental boten verzorgen dan de verbindingen tussen acht stadswijken aan de rivier. In de wijken zijn allerlei activiteiten georganiseerd: wijkwandelingen, kadefeesten, cultuurroutes, optredens van artiesten en openstelling van bijzondere gebouwen. Duizenden Rotterdammers kunnen dan gaan gluren bij buren, waar ze anders vrijwel niet zouden komen. Wethouder Hulman vertrekt ca. 15.50 uur per Waterbus vanaf de waternetsteiger bij het DWL-terrein naar de Willemskade. Op de Willemskade volgt om 14.00 uur een korte wandeling en om ca. 14.30 uur knipt de wethouder een net met ballonnen open.

Wethouder Hulman opent verbouwd Theater HAL4

Cultuurwethouder Stefan Hulman opent op zaterdag 14 september om 20.30 uur het verbouwde theater HAL4 aan de Watertorenweg 200. HAL4 is een podium voor jongerencultuur. Het theater biedt onder meer producties aan in de vorm van school- en vrije voorstellingen. Daarnaast organiseert Hal4 jaarlijks het project Digital Play-ground dat wordt aangeboden aan het Rotterdamse onderwijs en werkt de organisatie nauw samen met het Albeda College. De gemeente investeerde een bedrag van 500.000,- voor de verbouwing van het theater.

Wethouder De Faria opent Roze Markt

Wethouder Rabella de Faria (o.m. Volksgezondheid) opent op zondag 15 september om 13.00 uur de Roze Markt op het Binnenrotteplein. De markt is bedoeld voor alle Rotterdammers die op een laagdrempelige manier informatie over homoseksualiteit willen vergaren. Naast een kleine twintig kramen met informatie en producten voor en over de roze doelgroep, is er ook een podiumprogramma. Daarbij treden o.a. op de Zingende Zussen en de Fruitellas. De Roze Markt is de afsluiting van het eerste Roze Septemberweekeinde in Rotterdam