Gemeente Haarlemmermeer


* Persberichten

+ 6 september 2002

FINANCIËLE ONDERSTEUNING AGRARISCHE BEDRIJVEN VOOR MILIEUVRIENDELIJKE BEDRIJFSVOERING

Gemeente Haarlemmermeer werkt met verschillende partijen samen in het project Duurzaam Ondernemen op het Erf, het DOE-project. Een samenwerking die erop is gericht om agrarische bedrijven financieel te ondersteunen en te stimuleren tot het treffen van energiebesparende maatregelen.
Gemeente Haarlemmermeer werkt samen met Novem, Provincie Noord-Holland, de Westelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (WLTO), Rabobank, Nuon, Beco Groep BV en andere gemeenten aan een duurzame agrarische sector. Zij richten zich met dit project op veehouderijen en bedrijven met open- of vollegrondteelt, zoals akkerbouw, fruitteelt en bloembollen.
Gemeente Haarlemmermeer heeft tijd en financiële middelen gereserveerd voor werving van maximaal 40 bedrijven. Tegen betaling van een eigen bijdrage van slechts 113 euro, in plaats van de reguliere 680 euro, kunnen bedrijven in de gemeente Haarlemmermeer zich voor een doorlichting aanmelden. In één dagdeel worden de bedrijfsgebouwen en de woning doorgelicht op
besparingsmogelijkheden. Elk bedrijf ontvangt een uitgebreide rapportage van de verbetermaatregelen, een overzicht van de investeringskosten met de terugverdienperiode en de mogelijke subsidies. Bij de rapportage hoort ook een lijst van gekwalificeerde installateurs en een overzicht van gemiddelde verbruikcijfers in de sector.
Aan de hand van deze gegevens kunnen bedrijven energie- en preventiemaatregelen nemen, die leiden tot besparingen en een gezonde bedrijfsvoering.
De gegevens van bedrijfsbezoeken worden niet doorgegeven aan de gemeente of aan andere bedrijven. De gemeente ontvangt een algemeen rapport zonder gegevens van individuele bedrijven.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen