UNILEVER BESTFOODS NEDERLAND

Gele Lipton Ice Tea Beachvolleybal kan spontaan klappen

WAARSCHUWING

Gele Lipton Ice Tea Beachvolleybal kan spontaan klappen

Rotterdam, 7 september.- Unilever Bestfoods Nederland waarschuwt consumenten voor een mogelijke onvolkomenheid met Lipton Ice Tea Beachvolleyballen. Het betreft beachvolleyballen die vanaf 19 augustus bij aanschaf van drie flessen Lipton Ice Tea bij Albert Heijn zijn weggegeven. Ook is bij een klein aantal andere verkooppunten deze beachvolleybal verkocht bij aanschaf van een blikje of halve literfles Lipton Ice Tea. De beachvolleyballen zijn geel en er staat een groot logo van Lipton Ice Tea op afgebeeld. De mogelijkheid bestaat dat de beachvolleyballen spontaan kunnen klappen.

Hoewel er slechts een gering aantal meldingen is binnengekomen, hebben wij opdracht gegeven tot een onafhankelijk onderzoek. Omdat we geen enkel risico willen lopen, roepen wij consumenten op de bewuste beachvolleyballen volgens onderstaande veiligheidsinstructies weg te gooien: 1. doe de beachvolleybal in een stevige tas of zak; 2. gooi de tas of zak met inhoud weg in de vuilnisbak; 3. zorg ervoor dat kinderen de tas of zak niet uit de vuilnisbak kunnen halen. LET OP: De beachvolleyballen kunnen spontaan klappen.

Consumenten die in het bezit zijn van een gele Lipton Ice Tea Beachvolleybal, worden tegemoet gekomen. Zij dienen daarvoor het groene opblaasventiel dat bij de beachvolleybal separaat is aangeleverd ongefrankeerd op te sturen naar:

Lipton, Antwoordnummer 85, 3330 VB, Zwijndrecht

De consument wordt verzocht de volgende gegevens te vermelden: naam, adres, telefoonnummer en naam en plaats van de winkel waar men de bal heeft verkregen.

Voor aanvullende vragen kan men contact opnemen met het gratis telefoonnummer 0800-1947. Deze informatie wordt tevens gepubliceerd in een advertentie in de landelijke en regionale dagbladen op maandag 9 september aanstaande.

Noot voor de redactie (