Gemeente Hoorn


Parkeren in garage Jeudje

Persbericht d.d.: 06 september 2002

Nu de bebouwing aan het aan het Jeudje vrijwel af is, kan iedereen sinds enkele weken overdag de auto gratis parkeren in de 220 bezoekersplaatsen tellende garage onder het complex. Maar vanaf donderdag 19 september 2002 zult u ervoor moeten betalen. Dan geldt een tarief van 1,00 per uur met een maximum van 7,00 per dag. Dit tarief geldt van maandag tot en met zaterdag van 09.00 uur tot 18.00 uur, op donderdagavond tot 21.00 uur en op koopzondagen van 12.00 tot 17.00 uur. De garage is voor bezoekers tot 7 november alleen geopend gedurende deze tijden. Op die dag gaat de garage officieel open, waarna het openbare deel van de garage 24 uur toegankelijk is. Gedurende het eerste jaar van de openstelling worden geen abonnementen uitgegeven. Na dit jaar bekijkt men of de bezettingsgraad daar de mogelijkheid toe biedt.

220 plaatsen voor bezoekers
De garage biedt ruimte voor circa 340 parkeerplaatsen. Hiervan zijn er circa 120 bestemd voor de bewoners van het Jeudje. De overige 220 parkeerplaatsen zijn bestemd voor bezoekers van de binnenstad. De voor bewoners bestemde parkeerplaatsen zijn met hekken afgescheiden van het openbare deel van de garage. In dit het openbare deel zijn werken aangebracht van de in 1995 overleden beeldend kunstenaar J. Linders. De garage is toegankelijk via de Pakhuisstraat en de Vollerswaal.

Beheer
Het beheer van de garage is door de gemeente overgedragen aan Q-park. Dit bedrijf beheert verschillende parkeergarages in andere steden in ons land en beschikt over een servicedesk. Op de servicedesk zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week mensen aanwezig. Deze mensen zorgen ervoor dat eventuele storingen worden verholpen. Tot begin november is overdag een beheerder van Q-park aanwezig. Deze beheerder is verantwoordelijk voor het toezicht, het schoonhouden van de garage en het verhelpen van kleine storingen. Vanaf november zal de beheerder alleen aan het begin van de ochtend en het eind van de middag aanwezig zijn. Op momenten dat geen beheerder aanwezig is, wordt de garage met camera's en intercom vanuit de servicedesk beheerd.

Gedurende de aanloopperiode vinden er nog wat kleine werkzaamheden in de garage plaats. Deze werkzaamheden zullen niet of nauwelijks hinder opleveren. Meer overlast zal de herinrichting van de Pakhuisstraat met zich meebrengen. Het herinrichten van deze straat wordt uitgevoerd in november en december dit jaar. Gedurende deze werkzaamheden zal de garage gewoon toegankelijk blijven.

---
Laatste wijziging deze pagina: 6 september 2002