Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 7-09-2002
1e persbericht zaterdag 7 september 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken man rijdt lantaarnpaal omver Een man van 24 uit Eindhoven is zaterdagochtend rond 5.30 uur op de Aalsterweg aangehouden omdat hij dronken achter het stuur zat en na een aanrijding was doorgereden. De man had op de Biesterdwarsweg met zijn auto een lantaarnpaal omvergereden, en was er vandoor gegaan. Toen hij even later kon worden aangehouden, bleek hij een alcoholpromillage van ruim 1.35 te hebben. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd, en hij krijgt een proces-verbaal.

Eindhoven: Aanrijding onder invloed
Een man van 21 uit Eindhoven is zaterdagochtend rond 5.00 uur aangehouden omdat hij onder invloed tegen een geparkeerde auto was gereden en er vandoor was gegaan. Dat gebeurde rond 4.00 uur op de Genovevalaan. Een half uur later kwam er een melding binnen dat er aan de Sumatralaan een auto stond geparkeerd met veel schade. Het bleek de wagen te zijn waarmee de aanrijding was veroorzaakt. De bestuurder, de 21-jarige Eindhovenaar, is in zijn woning aan de Abraham van Diepenbeeckstraat aangehouden. Hij bleek een alcoholpromillage van
1,10 te hebben. Zijn rijbewijs is ingenomen, en hij krijgt een proces-verbaal.

Eindhoven: Onder invloed


-Op de Boschdijk is vrijdag om 20.30 uur een 57-jarige Eindhovense automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De man blies ruim
1,15 promille en kreeg een boete van 190,=.


-Zaterdag om 1.05 uur werd op de Kanaaldijk Noord een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij reed in een auto en had gedronken. Zijn promillage was 1,5. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Eindhoven: Lastige dronken man
Op het Stratumseind is vrijdag om 21.25 uur een 55-jarige Helmonder aangehouden. De man had flink gedronken en veroorzaakte in enkele cafés overlast. Toen de man werd aangehouden, schopte en sloeg hij de politiemensen. De man is de cel ingegaan.

Helmond: Woninginbraak
Vrijdag tussen 7.50 en 19.00 uur is ingebroken in een woning aan de Maaslaan. Van de woning is een dakraam opengebroken. Uit de woning verdween een videocamera met een waarde van ongeveer 655,=.

Helmond: Man na vernielingen aangehouden
Op de Baroniehof is zaterdag om 0.15 uur een 25-jarige Helmonder aangehouden. De man zou volgens enkele getuigen vernielingen hebben aangericht aan enkele geparkeerde autos. In enkele autos zaten deuken, en van autos was de spiegel kapot of omgeklapt. De man is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Inbraak in berging
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in de berging bij een woning aan het Sint Annaplein. De deur is opengebroken en uit de berging verdwenen twee boormachines, een decoupeerzaag, een slijpmachine en een cirkelzaag.

Middelbeers: Man na bedreiging aangehouden
Op de Hoogdijk is vrijdag om 22.15 uur een 43-jarige man uit Middelbeers aangehouden. De man had een 32-jarige plaatsgenoot bedreigd. De bedreigde werkt in een horecagelegenheid in Middelbeers. De verdachte heeft een verbod om in deze zaak te komen. Hij heeft in het verleden voor overlast gezorgd. Vrijdagavond was hij toch in de zaak gekomen. Toen de politie ter plaatse was, bedreigde hij de ander. Hij is voor verder onder de cel ingegaan.

Oostelbeers: Rijbewijs kwijt na botsing onder invloed Een man van 44 uit Giessen is vrijdagavond rond 23.15 uur aangehouden omdat hij dronken achter het stuur zat en een aanrijding veroorzaakte. Op de Langereyt botste hij frontaal tegen een auto, belandde met zijn wagen in de sloot, maar liep geen ernstige verwondingen op. Hij is voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht, maar hoefde daar niet te blijven. De andere bestuurder van de auto raakte niet gewond. De 44-jarige man bleek een alcoholpromillage van ruim 1,40 te hebben. Zijn rijbewijs is ingenomen, en hij krijgt een proces-verbaal.

Budel: Man verdacht van heling graafmachine
Vrijdagavond om 19.55 uur is in zijn woning in Budel een 41-jarige man aangehouden. Bij hem werd een graafmachine gevonden die begin augustus uit een loods in Vessem werd gestolen. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Geldrop: Verdachte diefstal auto aangehouden
Vrijdag is een 20-jarige man uit Venlo aangehouden. De man werd gezocht omdat hij vorig jaar september op de Jan Carstenszweg in Geldrop een Opel Kadett zou hebben gestolen. Onderzoek leidde naar de verdachte. De man is ingesloten.

Bakel: Man gewond bij aanrijding
Een man van 39 uit Helmond is zaterdagochtend rond 6.45 uur gewond geraakt bij een aanrijding in Bakel. Op de Roessel reed hij met zijn auto tegen een lantaarnpaal. De brandweer heeft hem uit zijn wagen gehaald. De man is met hoofdwonden en een hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht.