Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 7-09-2002
Zaterdag 7 september 2002
Ernest Zinsmeyer 06 22662875

Motorrijder gewond bij ongeval
ASSEN Vrijdagmiddag rond 16.00 uur is een 32-jarige motorrijder uit Sutton (GB) gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. De motorrijder haalde op de Vaart Zuidzijde een auto in die op dat moment linksaf sloeg. De bestuurder van de auto is een 36-jarige Assenaar. De Engelsman is met een gebroken sleutelbeen naar het WZA gebracht.

Alcohol in het verkeer
EMMEN Vrijdagavond tegen 18.45 uur reed een 21-jarige man uit Klazienaveen met zijn snorfiets over de Koraaldreef, terwijl hij had gedronken. De ademtest wees 450 uit, waarvoor hij een snelrechtdagvaarding kreeg.
Even na 1.00 uur zagen agenten een 39-jarige vrouw uit Emmen met haar auto over de Ermerweg rijden. Ze had de volle breedte van de rijbaan nodig. Bij controle blies ze 660, en kon haar rijbewijs inleveren. Haar auto was ook niet verzekerd, en de APK bleek te zijn verlopen. MEPPEL Vrijdagavond omstreeks 23.15 uur trof de politie bij een controle op de Ruinerwoldseweg bijna gelijktijdig twee automobilisten onder invloed aan. Een 63-jarige automobilist uit Meppel blies 425; bij een 34-jarige plaatsgenoot bleef de teller op 720 steken. Hij raakte zijn rijbewijs kwijt. Beide kregen een dagvaarding mee. Tegen 2.30 uur haalde de politie nog een 30-jarige automobilist uit deze plaats van de Werkhorst. Hij scoorde 600 bij de ademtest, en is ook zijn rijbewijs kwijt.

Schoolinbraken
RODEN Vrijdagnacht is ingebroken in twee scholen, aan de Klimop en in de Dreesdestraat. In beide gevallen werd een raam opengebroken. Het is nog niet bekend of er iets is gestolen.

Jeugdige winkeldieven opgepakt
HOOGEVEEN Vrijdagavond rond 20.45 uur zijn twee jongens uit Hoogeveen van 12 en 13 jaar betrapt bij de diefstal van sigaretten, shag, en chocola. Dat gebeurde in een supermarkt in de Hoofdstraat. Omdat beide niet voor het eerst met de politie in aanraking zijn wordt nu proces-verbaal opgemaakt.

Oldtimer vernield
MEPPEL Vrijdagmiddag deed een 39-jarige man uit Meppel aangifte van vernieling. Donderdagnacht stond zijn auto, een gele VW Kever met linnen dak, geparkeerd in de Voorstraat. Vrijdagochtend bleek dat iemand met een mes het dak kapot had gesneden.

Losgebroken pink zorgt voor commotie
NIEUW DORDRECHT Vrijdagochtend omstreeks 10.00 uur zijn twee pinken losgebroken in een weiland aan de Herenstreek. Een dierenarts heeft de dieren met een geweer verdoving toegediend, wat bij een van de twee de gewenste uitwerking had. De ander ging er vandoor, met verdoving, en liep via volkstuinencomplex en voetbalveld naar de verbindingsweg Emmen-Klazienaveen. Daar werd het verkeer stilgezet. Het dier was op dat moment al niet meer te benaderen en viel iedereen aan die in de buurt kwam. Zo vloog het vanuit de bosjes een agent aan die bij een verkeersafzetting stond. De politieman schoot daarop met zijn dienstwapen het dier in, naar later bleek, de schouder, en kon vluchten achter een afzetting. De pink rende door, nu de afrit van de N37 op. Een van de autos die het dier ook achtervolgden kwam ermee in botsing. Het dier viel, ging over de kop en kwam in een sloot terecht. Enkele ogenblikken later bleek het dood te zijn, waarna het kon worden afgevoerd. De verkeersafzetting kon daarop worden opgeheven. Alles met elkaar heeft de vrijheid enkele uren geduurd, en de nodige inzet gekost van burgers uit Nieuw Dordrecht, politiepersoneel en collegas van de Koninklijke Marechaussee.