Korps: Groningen, plaats: Diverse 7-09-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 7 september 2002

Dagelijkse berichten

Onstwedde: dronken automobilist in sloot
Een 19-jarige automobilist uit Onstwedde raakte vrijdagnacht op de Wessinghuizerweg in zijn woonplaats in een bocht in de slip. De auto raakte een boom en kwam vervolgens tot stilstand in de naastgelegen sloot. De bestuurder kwam er zonder letsel vanaf. Op het bureau blies hij op de alcoholtester een promillage van 1.15. Hij kreeg een dagvaarding en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Zijn auto werd door een berger weggesleept.

Hoogezand: man (19) met mes in arm gestoken
De politie werd vrijdagnacht tijdens de surveillance aangesproken door een 19-jarige man uit Sappemeer die verklaarde in een café aan de Noorderstraat een man met een mes had gestoken. In het café werd een 19-jarige man uit Hoogezand aangetroffen die gewond was aan zijn arm. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. De verdachte had zonder directe aanleiding het slachtoffer met bier gegooid en vervolgens gestoken. Beide jongemannen kennen elkaar. De politie stelt een nader onderzoek in naar het motief en de toedracht van de steekpartij. De verdachte is ingesloten.

Kropswolde: jongens plegen vernielingen op begraafplaats Een oplettende buurman van de begraafplaats aan de Woldweg in Kropswolde hoorde vrijdagmiddag dat er vernielingen werden gepleegd op het kerkhof. Hij heeft beide jongens, 12 en 13 jaar uit Hoogezand, in de kraag gevat en op dat moment kwam de politie langs. De jongens hadden bloemstukken kapot getrapt en vazen omgegooid. Na de schade zo goed mogelijk te hebben hersteld moesten de jongen mee naar het bureau. De ouders werden gewaarschuwd en de jongens krijgen een Halt-straf.

Muntendam: automobilist krijgt vuistslag; getuigen gezocht Na een woordenwisseling over verkeersgedrag kreeg een 23-jarige automobilist uit Noordbroek van een nog onbekende bedrijfsautochauffeur op het Loeg in Muntendam een vuistslag in het gezicht. De autos kwamen omstreeks 20.00 uur uit tegengestelde richting elkaar tegen op het Loeg en de Noordbroeker moest hard remmen. Na een woordenwisseling kreeg hij de klap. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben van het incident. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Veendam via 0900 8844 (lokaal tarief).

Middelstum: aangehouden voor opgeven valse naam De politie werd na een melding van vernielingen aan de Geertruida Alberdastraat in Middelstum ter plaatse en een getuige vertelde dat drie jongen mogelijk debet waren aan een aantal vernielingen. Voor het onderzoek gaven twee jongen hun personalia. Een 18-jarige jongen uit Meppel gaf een valse naam op. Hij werd aangehouden en ingesloten. Gezien zijn kennelijke staat is hij eerst ter ontnuchtering ingesloten en wordt daarna verhoord.

Verkeerscontroles
Op diverse wegen in Winsum, Leens en Noordhorn werd vrijdag een gordelcontrole gehouden. 180 voertuigen werden aan de kant gezet en er werden 15 overtredingen geconstateerd. In Veendam werden vrijdagmiddag tijdens een controle 6 bonnen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel. Ook werd er een bekeuring uitgedeeld voor het niet dragen van een bromfietshelm. Op de Beumeesweg in Alteveer werd gecontroleerd of de maximum snelheid van 50 km per uur werd overschreden. Van de 70 passerende voertuigen reden er 10 te snel. De snelste overtreder reed86 km per uur. Op de A7 werd op het traject van Groningen naar Nieuweschans twee snelle rijders betrapt. Eén reed 163 km per uur de andere snelle rijder 171. Een automobilist werd voor het zogenaamde kleven (te dicht op een voorganger rijden) beboet.

Groningen: wapen in auto aangetroffen
De politie kreeg vrijdagavond informatie dat een 36-jarige automobilist uit Groningen in het bezit zou zijn van een vuurwapen. De automobilist werd op de Friesestraatweg met de nodige veiligheidsmaatregelen staande gehouden. In de auto bleek zich een doorgeladen handvuurwapen te bevinden. De Stadjer is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: quadrijder geeft valse naam op
Een bromfietsquadrijder werd vrijdagnacht op het Gedempte Kattendiep gecontroleerd omdat hij zonder helm reed. Ook bleek de 19-jarige man uit Sappemeer niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Hij gaf aanvankelijk andere personalia op maar toen bleek dat op die naam meerdere boetes openstonden wijzigde hij zijn naam weer. Voor het vaststellen van zijn identiteit werd de man ingesloten.

Groningen: snelle rijder op Beneluxweg
Op de Beneluxweg werd vrijdagmiddag een 33-jarige automobilist uit Winsum bekeurd voor een snelheidsovertreding van 117 km per uur waar 70 km per uur het geldende maximum is. Omdat de auto niet verzekerd was is hij bij een politiebureau gestald.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)