Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 7-09-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie 06 - 51401952

Ongevallen met letsel
ALMERE Een 53-jarige automobiliste uit Joure reed vannacht over de A6 in de richting Lelystad. Omdat haar aandacht naar de naast de weg staande olifanten (kunstwerk) uitging reed zij tegen een lichtmast. Die mast brak en kwam op de rijbaan terecht. Vervolgens reden daar nog 4 auto`s over heen. Alle voertuigen moesten worden weggesleept. Bij de filevorming die daardoor ontstond reed er een 37-jarige automobiliste uit Lelystad achter op de file. Haar auto, die van een 31-jarige Almeerder en die van een 55-jarige Lelystedeling, liepen hierdoor zware schade op. De 31-jarige bestuurder met zijn 36-jarige inzittende (Almeerder) zijn voor onderzoek overgebracht door de GGD naar het Flevoziekenhuis. Alle voertuigen (8) werden weggesleept en zowel de A6 als de toegang naar de A27 zijn enige tijd afgesloten geweest.

EMMELOORD Bij een eenzijdig ongeval gistermiddag op de A6 in de richting Urk, raakten twee meisjes gewond (leeftijd onbekend) uit Nieuw Vennep en Leeuwarden. Beiden waren inzittenden van een auto bestuurd door een 33-jarige vrouw uit Nieuw Vennep. Zij kwam om onverklaarbare reden in een slip terecht en belandde met de auto via de berm op de kop in de sloot. Andere weggebruikers wisten de slachtoffers te bevrijden. De gewonden werden door de GGD voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Emmeloord. Het voertuig raakte zwaar beschadigd en werd weggesleept.

Rijden onder invloed
LELYSTAD Een 19-jarige automobilist op de Stationstraat kreeg afgelopen nacht proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol, het rijden zonder het bezit van een rijbewijs en het opgeven van een valse naam. De man kwam tot 1.3 promille bij de ademanalyse.

Op de Larserweg reed rond het hetzelfde tijdstip nog een bestuurder onder invloed. Het betrof een 31-jarige man die ook tot 1.3 promille kwam bij de ademanalyse. Ook hij gaf een valse naam op en was niet in het bezit van een rijbewijs.

Vijf jongens aangehouden
EMMELOORD Vijf Emmeloorders in de leeftijd van 16 tot en met 22 jaar werden de afgelopen nacht aangehouden en ingesloten. Aanleiding was de vernieling van plantenbakken en een ruit bij panden aan de Lange Nering. Twee van de vijf werden aangehouden omdat zij niet voldeden aan het bevel van de politie zich te verwijderen.

EMMELOORD Op het Kettingplein reed een 48-jarig man uit Emmeloord tegen een fietspaaltje bij de Kettingstraat en sloeg over de kop. De man werd voor onderzoek per ambulance vervoerd naar het dr. Jansenziekenhuis in Emmeloord.

Automobilist rijdt weg bij ongeval
LELYSTAD Een rode auto reed gisterochtend (ongeveer rond 07.50 uur) een 16-jarig meisje uit Lelystad aan. Dat gebeurde aan het einde van het fietspad bij Het Bildt waar het meisje over de brug reed en vermoedelijk vanaf het Ellerts- of Noorderveld de rode auto kwam. Zij werd aangereden en kwam ten val. Zonder zich om het slachtoffer te bekommeren reed de auto door. De 16-jarige is voor behandeling naar het ziekenhuis geweest (polsletsel). Naast de verwondingen werd de fiets vernield. Getuigen van het voorval worden verzocht met de politie contact op te nemen.

Overlast jongeren
BIDDINGHUIZEN Op De Dreef zorgden een aantal jongeren voor overlast. Bij het aanspreken door de politie voldeed één van hen niet aan het bevel om weg te gaan en een andere vernielde een prullenbak. Beiden afkomstig uit Biddinghuizen en 19 jaar oud, werden aangehouden en ingesloten.