Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-09-2002
Persberichten districte Utrecht stad, 12.05 uur

Man zet overval in scène

UTRECHT Donderdagmiddag 5 september kreeg de politie de melding dat een vijftigjarige man uit Hilversum overvallen zou zijn toen hij rond het middaguur een winkel bevoorraadde aan de Zamenhofdreef. Achteraf bleek dat de man de hele zaak in scène had gezet.

Donderdag kwam om 12.30 uur bij de politie de melding binnen dat de vijftigjarige vrachtwagenchauffeur overvallen was tijdens het laden en lossen bij een winkel aan de Zamenhofdreef. De man werd in de winkel opgevangen en zijn arm was verbonden. Hij verklaarde te zijn bedreigd en gestoken met een mes en dat de overvaller er met een envelop met enkele honderden Euros vandoor was.

De politie liet vervolgens recherche- en ambulancepersoneel ter plaatse komen. Medewerkers van de ambulancedienst constateerden dat de man slechts kleine krasjes in zijn arm had. De politie kreeg vraagtekens bij het verhaal van de vrachtwagenchauffeur en heeft de man nader gehoord op het bureau. Daar verklaarde hij de overval in scène te hebben gezet met het doel om zich het geld toe te eigenen. Hij had de verwondingen ook zelf aangebracht. Tegen de Hilversummer is proces verbaal opgemaakt voor het doen van valse aangifte. Tevens onderzoekt de politie de mogelijkheid om de man, via een civiele procedure, de kosten van het politieoptreden te laten betalen.

Fietser geschept door auto

UTRECHT Vrijdagavond 6 september raakte een 17-jarige meisje gewond toen zij met haar fiets de Koningsweg overstak. Zij verleende hierbij geen voorrang aan een automobilist.

Om 18.15 uur reed het meisje uit Utrecht over de Tamboersdijk. Toen zij de Koningsweg wilde oversteken verleende zij geen voorrang aan de van links komende auto. De 43-jarige Utrechter die de auto bestuurde kon de fietser niet ontwijken. Een aanrijding was het gevolg. Hierbij kwam het 17-jarige meisje ten val en raakte gewond aan haar hoofd. Zij is voor onderzoek vervoerd naar het UMC. Daar bleek dat ze een kneuzing op haar hoofd had.

Man rijdt tegen boom

UTRECHT Vrijdagmiddag 6 september zijn op de Lessinglaan een 45-jarige man en zijn twee dochtertjes gewond geraakt. De man raakte met zijn auto van de weg en botste tegen een boom.

Om 13.40 uur reed de 45-jarige man uit Utrecht over de Lessinglaan. Naar eigen zeggen heeft hij een blackout gekregen, raakte van de weg en botste tegen een boom. Politie en ambulance kwamen ter plaatse. Behalve de 45-jarige bestuurder zaten ook zijn 3-jarige en 8-jarige dochtertjes in de auto. Alledrie raakten ze bij de botsing gewond en zijn ter controle vervoerd naar het UMC. Het meisje van acht jaar moest worden opgenomen vanwege een gebroken arm. De bestuurder en het 3-jarige meisje bleken bulten en kneuzingen te hebben opgelopen, maar hoefden niet te blijven.

Scooterrijder gewond na aanrijding

UTRECHT Vrijdagmiddag 6 september raakte een 45-jarige scooterrijder gewond toen hij op de Prins Bernhardlaan in botsing kwam met een personenauto.

Het ongeluk gebeurde om 12.50 uur. Op de kruising van de Prins Bernhardlaan met de De Lesseps straat kwam de 45-jarige scooterrijder uit Utrecht in botsing met een auto die werd bestuurd door een 39-jarige man uit Utrecht. De scooterrijder liep ernstige verwondingen op aan been en hoofd en is per ambulance vervoerd naar het UMC.

Uit onderzoek bleek dat beide bestuurders schuldig zijn aan het ongeval. De automobilist verleende geen voorrang aan de scooter. De scooterrijder maakte gebruik van de busbaan, wat niet is toegestaan. Tevens bleek uit technisch onderzoek dat de scooter een te groot vermogen had en volgens getuigen te hard heeft gereden.