Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-09-2002 Persberichten district Heuvelrug, 12.10 uur

Afrit A12 geblokkeerd

MAARSBERGEN Vrijdagmorgen 6 september is de afrit van de A12 bij Maarsbergen enige tijd geblokkeerd geweest.

Om 08.00 uur kwam een vrachtwagen met pech te staan op het smalste gedeelte van de afrit. Een achteropkomende vrachtwagen dacht er langs te kunnen, maar kwam hierbij vast te zitten op de middengeleider. Hierdoor raakte de afrit tijdelijk geheel geblokkeerd. Uit het oogpunt van veiligheid is er door de politie voor gekozen om het verkeer via de oprit de snelweg te laten verlaten. Voor het overige verkeer werden tijdelijke omleidingen ingesteld. Nadat de vrachtwagens om 10.00 uur waren vlotgetrokken werd de afrit weer vrijgegeven en de omleidingen opgeheven.

Snelheidscontrole

RENSWOUDE Vrijdagmiddag 6 september hield de politie een snelheidscontrole op de Utrechtseweg in Renswoude.

Tussen 13.15 uur en 14.30 uur werd de snelheid van in totaal 759 voertuigen gemeten. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 km/u. Vijf bestuurders reden te hard en werden bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km/u.

Snelheidscontrole

ELST Ook in Elst hield de politie vrijdagmiddag 6 september op de Rijksstraatweg een snelheidscontrole.

Tussen 12.45 uur en 14.30 uur werd de snelheid van 624 voertuigen gecontroleerd. 55 automobilisten overschreden de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u.

Autogordelcontrole

VEENENDAAL Vrijdagmorgen 6 september hield de politie een autogordelcontrole op de Wageningselaan in Veenendaal.

Tussen 08.00 uur en 12.00 uur werd gecontroleerd of de passerende automobilisten hun autogordel droegen. In totaal zijn 218 automobilisten gecontroleerd. 35 personen kregen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel. Tevens deelde de politie drie bekeuringen uit omdat bestuurder niet handsfree aan het bellen waren.