Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-09-2002 Persberichten district Lekstroom 12.15 uur

Dief trekker snel aangehouden

LOPIK In de vroege morgen van vrijdag 6 september is een 34-jarige man uit Eindhoven aangehouden in Bergambacht. De man had kort hiervoor een trekker met oplegger ontvreemd van een bedrijf uit Lopik.

De 40-jarige eigenaar van de oplegger werd s morgens rond 04.00 uur wakker van het geluid van een snel wegrijdende vrachtauto. Toen hij uit het raam keek, zag hij zijn voertuig, dat op het bedrijfsterrein geparkeerd stond, wegrijden. De eigenaar is nog achter zijn bezit aangereden, maar verloor de truck uit het oog. De gewaarschuwde politie kon in samenwerking met collegas uit Holland Midden, de 34-jarige dief op heterdaad aanhouden in Bergambacht. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. Tevens bleek de Eindhovenaar nog een vonnis open te hebben staan. Hij is hiervoor in hechtenis genomen.

Vermoedelijke vechtpartij voorkomen

IJSSELSTEIN Door grootschalig, preventief optreden van de politie is in de nacht van 6 op 7 september een mogelijke vechtpartij in het centrum van IJsselstein, in de kiem gesmoord.

Vrijdagavond 6 september kwamen bij de politie meldingen binnen van samenscholing van twee groepen jongeren uit IJsselstein. De twee groepen jongeren staan sinds afgelopen woensdag 4 september op verkeerde voet met elkaar. Aanleiding voor de ruzie is een meningsverschil tussen twee jongens die vervolgens hun oudere broers hierbij betrokken hebben.
Aangezien de situatie op woensdag 4 september bijna uit de hand liep en deze jongeren in het bezit zouden zijn van messen en slagwapens heeft de politie veel agenten ingezet. De hele avond en nacht is de politie op verschillende locaties in het centrum van IJsselstein zichtbaar aanwezig geweest en heeft de groep in de gaten gehouden en aangesproken. Een aantal personen is gefouilleerd. Hierbij zijn geen wapens aangetroffen.

Bromfietscontroles

LOPIK Vrijdagmiddag 6 september is tussen 15.00 uur en 17.00 uur een bromfietscontrole gehouden op het Raadhuisplein in Lopik. Van de 14 bromfietsen waren er slechts 3 geheel in orde. Er zijn 16 bekeuringen uitgeschreven o.a. voor opgevoerde bromfietsen en het niet dragen van een helm.

IJSSELSTEIN Vrijdagavond 6 september zijn 27 bekeuringen uitgedeeld bij een bromfietscontrole aan de Paulus Potterlaan in IJsselstein. In totaal werden 20 bromfietsen gecontroleerd waarvan er 4 in orde waren. De overige waren opgevoerd of vertoonden technische gebreken.

Alcohol in verkeer

NIEUWEGEIN Drie automobilisten zijn in de nacht van 6 op 7 september aangehouden vanwege het rijden onder invloed.

Een 44-jarige automobilist uit Nieuwegein werd bij zijn woning aangehouden nadat een getuige had gezien dat de man een aantal keren bijna een aanrijding had veroorzaakt. Na een ademanalyse bleek de man
1,4 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. Bij een controle op het Hooglandse Jaagpad viel een 43-jarige man uit Tull en t Waal door de mand. Ook hij bleek 1,4 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. Een 33-jarige Nieuwegeiner werd vrijdagavond aangehouden voor het niet hands-free bellen. Agenten roken een alcohollucht en de blaastest was positief. Ademanalyse wees uit dat de automobilist 0,95 promille alchohol in zijn lichaam had. Omdat de man reeds eerder betrapt is op het rijden onder invloed kreeg ook hij een dagvaarding mee en moeten alle drie de mannen zich binnenkort voor de rechter te verantwoorden.