Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-09-2002 Persberichten district Eemland zuid, 13.05 uur

Motorrijder gewond na aanrijding

LEUSDEN Vrijdagmorgen 6 september raakte een 33-jarige motorrijder uit Leusden gewond toen hij op de Groene Zoom werd aangereden door een personenauto.

Om 07.30 uur reden beide voertuigen over de Groene Zoom. De auto kwam uit de richting van de Randweg en werd bestuurd door een 49-jarige inwoner van Bunschoten-Spakenburg. De 33-jarige motorrijder kwam hem tegemoet vanuit de richting Noorderinslag. Ter hoogte van de Burgemeester Beaufortweg sloeg de automobilist linksaf zonder de tegemoetkomende motorrijder voorrang te verlenen. Bij de botsing kwam de motor onder de auto terecht en werd de bestuurder ook door de auto aangereden. Hij liep hierbij ernstige verwondingen op aan zijn been en is per ambulance vervoerd naar het UMC. De politie heeft de bestuurder van de auto, die erg geschrokken was, gehoord op het bureau. Hij verklaarde dat hij de motorrijder niet had gezien.

Verkeerscontrole

HOOGLANDERVEEN Vrijdagmorgen 6 september heeft de politie op de Brenninkmeijerlaan en de Holleweg gecontroleerd of automobilisten niet ondanks het verbod toch de voor verkeer gesloten wegen inreden. Tussen 07.30 uur en 08.55 uur werd gecontroleerd. 11 automobilisten negeerden het verbod en kregen een bekeuring.