Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-09-2002 Persberichten district Eemland noord 13.25 uur

Verkeerscontroles

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op verschillende locaties in Bunschoten-Spakenburg zijn vrijdagmiddag 6 september snelheidscontroles gehouden.

Met behulp van de lasergun zijn op de Nijkerkerweg, de Amersfoortseweg en de Oostelijke Randweg totaal 11 bekeuringen uitgedeeld voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 81 km per uur. Hier is 50 km per uur toegestaan.

BAARN Bij een snelheidscontrole op de Lt Gen. Van Heutszlaan zijn vrijdag 6 september tussen 11.30 en 12.15 uur 120 voertuigen gecontroleerd met de lasergun. 9 automobilisten reden te hard. Hoogst gemeten snelheid was 68 km per uur (50 km per uur is toegestaan).

Op de Eemnesserweg zijn bij een verkeerscontrole in totaal 9 bekeuringen geschreven voor onder andere het rijden door rood licht, niet handsfree bellen, te hard rijden en het rijden zonder (bromfiets) helm. Een 39- jarige automobilist is aangehouden vanwege het rijden zonder rijbewijs. Bovendien is zijn auto in beslaggenomen omdat deze niet verzekerd was.

SOEST Vijf automobilisten hebben vrijdagmiddag 6 september op de Koningsweg een bekeuring gekregen vanwege het rijden zonder autogordel. Bij een bromfietscontrole op de Maatweg zijn dezelfde middag 9 bromfietsers op de bon geslingerd vanwege het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat, gladde achterband en te hard rijden.