Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zaterdag 7 september 2002

* AANPAK GEWELD EN OVERLAST CENTRUM ROTTERDAM

In het centrum van Rotterdam heeft personeel van de wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum, samen met medewerkers van het Parkeerbedrijf en Spoorwegpolitie, vrijdagavond en -nacht, toezicht gehouden in het kader van de aanpak van overlast en geweld op straat. Het was vrij rustig in het centrum. Er werden 122 bekeuringen uitgeschreven voor verkeerd parkeren en een aantal voor andere verkeersovertredingen. Verder kregen 8 mensen een verbaal voor wildplassen. De politie moest een paar keer optreden bij een onenigheid.


* VROUW BEROOFD
Een 32-jarige vrouw uit Rotterdam is vrijdagavond op de Bergsingel beroofd van haar handtas. Aangeefster fietste over de Bergsingel en even voor de kruising met de Berkelselaan werd ze ingehaald door een kleine rode auto. De wagen stopte en de passagier stapte uit. De man liep in haar richting en zei nog iets van dat leek op 'sorry', waarop hij aan haar handtas begon te trekken die aan het fietsstuur hing. Ze wist de tas nog vast te houden, maar de dader bleef trekken en op een gegeven moment moest ze loslaten. Hij rende vervolgens weg naar de rode auto die een eindje verder stond, stapte in, waarna de wagen wegreed met gedoofde lichten in de richting van de Gordelweg. De inhoud van de tas bestond uit een rijbewijs, pasjes, bescheiden en een mobiele telefoon.


* TWEE JONGENS BEROOFD
Twee jongens, beide 16 jaar oud uit Rotterdam, zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Schulpweg beroofd. Om even na één uur werden ze ingesloten door vijf jongens. Ze dreigden met een mes en één van de aangevers kreeg het mes tegen z'n keel gedrukt. Van beiden werd de mobiele telefoon gestolen.


* MOTORRIJDER ZEER ERNSTIG GEWOND BIJ VERKEERSONGEVAL

HELLEVOETSLUIS - Op de rijksweg N57 bij Hellevoetsluis vond vrijdagavond een verkeersongeval plaats, waarbij een 27-jarige man uit Rockanje zeer ernstig gewond raakte.
Een vrachtauto reed, om even voor zeven uur, in de richting van Goedereede. Het was een zogenaamde praalwagen waarop figuren stonden voor een lampionoptocht in Rockanje. Door nog onbekende oorzaak viel er een soort zilveren bal van de wagen, waardoor de bestuurder van een personenauto, die in de tegenovergestelde richting reed, schrok en remde. Achter deze wagen reed het 27-jarige slachtoffer op zijn motor, eveneens in de richting Rotterdam. Hij remde eveneens voor de bal, kwam daarbij ten val en viel op de rijbaan voor het tegemoetkomende verkeer waar een vrachtwagen naderde. De motorrijder werd overreden en is met een spoedtransport naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van dit ernstige ongeval.


* GEWOND BIJ SCHIETPARTIJ
Een 30-jarige Rotterdammer raakte vrijdagavond op de Spangesekade bij een schietpartij gewond na een poging beroving. Het slachtoffer werd op de Spangesekade door twee mannen benaderd, die probeerde hem te beroven. Dit lukte kennelijk niet, waarop één van de daders een vuurwapen trok en aangever in de buik schoot. De daders verdwenen in de richting van de Jan Kruisfstraat. Het slachtoffer zag kans om naar de avondwinkel aan de Mathenesserdijk te lopen waar de politie werd gealarmeerd. Het slachtoffer is naar het Zuiderziekenmhuis gebracht met een schotwond in de buik. De recherche van het district West stelt een onderzoek in.

Avonduitgave vrijdag 6 september 2002

* 16-JARIGE KNAAP OPGEPAKT VOOR JOYRIDING

Vrijdagmorgen omstreeks half zes hield politiepersoneel van het district Zuid op de Bentelo een 16-jarige jongen uit Rotterdam aan, wegens joyriding. De verdachte viel op doordat hij zonder lichten reed op de openbare weg. Bij het zien van de politie ging hij secundair rijden en bracht de auto tot stilstand. Na controle bleek de jongen 16 jaar te zijn. Hij had de auto die onverzekerd was, zonder toestemming van een vriend van zijn vader geleend.


* BEJAARDE VROUW BEROOFD VAN TAS,VERDACHTEN AANGEHOUDEN

CAPELLE A/D IJSSEL - Vrijdagmorgen omstreeks kwart over negen werd op de Da Costasingel een 79-jarige vrouw beroofd van haar tas, door twee nog onbekende personen. De vrouw afkomstig uit Capelle aan de IJssel liep richting Slotplein, toen een auto met daarin een jongen en een meisje stopte en aan de vrouw de weg vroegen. Plotseling rukte het meisje de tas uit de handen van het slachtoffer, waarop ze wegreden. De vrouw kwam daardoor ten val en liep schaafwonden op aan de knie, linkerhand en pols. Enige tijd later zagen surveillerende politiemensen de auto rijden op de Hoofdweg. De wagen werd staande gehouden en de twee inzittenden, een 24-jarige man en een 16-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Capelle aan den IJssel werden aangehouden. De auto bleek te zijn gestolen en in de wagen werden spullen gevonden van de vrouw die was beroofd. Het tweetal is ingesloten.