Korps: Friesland, plaats: 7-09-2002
Politieberichten 6/9 (13.00) t/m 7/9 (13.00)

Drachten: aanrijding zonder letsel
Vrijdag om 12.00 uur botsten twee personenautos op elkaar. De aanrijding vond plaats op de Noorderhogeweg, rotonde Tussendiepen. Een 52-jarige man uit Opeinde verleende geen voorrang aan een 20-jarige man uit Vegelinsoord die op de rotonde reed. De voertuigen hadden schade, maar konden hun weg vervolgen.

Heerenveen: aanrijding zonder letsel
Op het Jitserplein vond vrijdag om 13.05 een aanrijding plaats. Een 48-jarige vrouw uit Tjalleberd verleende geen voorrang aan een 36-jarige man uit Heerenveen die van rechts kwam.

Sneek: aanrijding met letsel
Vrijdag rond 12.00 uur fietste een 31-jarige vrouw uit Sneek de Dr. Boumaweg over, richting het station. Tijdens het oversteken, fietste zij tussen stilstaande autos door. Hierbij is zij op een auto, van een 25-jarige man uit Leeuwarden, terechtgekomen. De vrouw had last van haar handen en haar hoofd. De vrouw is ter plaatse behandeld en vervolgens naar de dagopvang gebracht aan het Plevierenpad.

Goutum: aanrijding
Vrijdag rond 14.20 uur haalde een 38-jarige vrouw uit Drachten een grijze Volkswagen Golf in op de Waldwei. Nadat de vrouw de grijze VW Golf had ingehaald, hield de bestuurder van de Golf onvoldoende afstand. Dit resulteerde er op een gegeven moment in dat de bestuurder van de Golf met de voorkant van zijn auto tegen de achterkant van de auto van de vrouw reed. Direct hierna ging de bestuurder van de Golf de vrouw inhalen, maar ging voortijdig weer naar rechts waardoor de vrouw de berm in werd gedrukt. De vrouw probeerde haar auto weer op de weg te krijgen, maar dit lukte haar niet. De bestuurder van de Golf gaf gas en reed door. Graag komt de politie in contact met eventuele getuigen op het algemene nummer van de politie Fryslân, 0900 8844.

Bakkeveen: aanrijding met letsel
Een 40-jarige man uit Veendam reed gisteravond rond 18.30 op de Nije Drintse Wei in een Quad. Ongeveer een kilometer voorbij het kruispunt met de Mandewyk, verloor de man de macht over het stuur en reed tegen een boom. De man werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis Nije Smellinghe in Drachten gebracht.

Harlingen: man aangehouden
Vrijdagmiddag is een 17-jarige man aangehouden. De man bedreigde met een mes, mensen in het AZC. Nadat de politie was gearriveerd werd de man toegesproken en vervolgens aangehouden en overgebracht naar het bureau in Harlingen. Zijn mes is in beslag genomen.

Zwaagwesteinde: rijden onder invloed
Zaterdagnacht om 00.15 uur werd een 16-jarige bromfietser gecontroleerd op de Noorderstationstraat. De jongeman bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 480 ug/l. Daarnaast bleek de bromfiets onverzekerd te zijn.

Bolsward: teveel gedronken, rijbewijs ingevorderd Vrijdag rond 21.00 uur werd een 46-jarige man uit Bolsward gecontroleerd aan de Snekerstraat. De man bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 615 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Rond 22.15 werd een 47-jarige man uit Putten aan de Snekerstraat gecontroleerd. Ook hij bleek gedronken te hebben. Hij blies 520 ug/l, goed voor een rijverbod van 5 uren.

Hurdegaryp: rijden onder invloed
Zaterdagochtend rond 3.50 uur werd op de Rijksstraatweg een 37-jarige man uit Ryptsjerk gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Op het bureau blies hij 410 ug/l, goed voor een rijverbod van drie uren.

Waskemeer: rijden onder invloed
Zaterdagochtend rond 3.10 uur werd een scooterbestuurder uit Haulerwijk op het politiebureau gecontroleerd. De 34-jarige man bleek gedronken te hebben en blies 675 ug/l, goed voor een rijverbod van 7 uren.

Hee: eenzijdige aanrijding met drank in het spel Zaterdagochtend rond 02.32 is een 32-jarige inwoner van Lies over een lantaarnpaal gereden. De lantaarnpaal heeft aanzienlijke schade evenals de auto van de man. Na een blaastest bleek de man te hebben gedronken, 375 ug/l.

Jelsum: rijden onder invloed
Zaterdagochtend rond 03.25 wordt aan de Bredyk, een 24-jarige man gecontroleerd. De man reed op een scooter. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies de man 485 u/gl, goed voor een rijverbod van 5 uren.

Donkerbroek: man valt van dak
Tijdens werkzaamheden op het dak van een woning aan de Petersburg is een 59-jarige man uit Donkerbroek naar beneden gevallen. De man viel ongeveer 6 meter naar beneden en kwam terecht op zand. De val werd veroorzaakt door een windvlaag. De man is met letsel aan ribben en sleutelbeen overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis Groningen.

Leeuwarden: inbraak auto
In de nacht van vrijdag op zaterdag is uit een auto aan de Pilotenespel een radio/cd-speler gestolen. Het raam aan de passagierszijde werd vernield. Een 41-jarige man uit Leeuwarden deed aangifte.

Boelenslaan: kalf dood na aanrijding
Vrijdagavond rond 21.00 uur is aan de Strienstrawei een kalf aangereden. Het kalf liep daardoor twee gebroken poten op. Zaterdagochtend heeft de eigenaar het kalf in laten slapen. Een 61-jarige man uit Boelenslaan deed aangifte. Graag komt de politie in contact met eventuele getuigen op het algemene nummer van de politie Fryslân, 0900 8844.