Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 7-09-2002
Persberichten district Kerkrade (HP 16.00 uur) Zaterdag 7 september 2002

Kerkrade, krattendieven aangehouden:
De politie heeft vrijdagmiddag 6 september 2002 twee inwoners van die stad aangehouden verdacht van het plegen van een diefstal. Een politiepatrouille zag vrijdagmiddag omstreeks13.30 uur twee personen over de Onze Lieve Vrouwestraat te Kerkrade fietsen met achter op de fiets een aantal kratten gevuld met lege flessen. Omdat de aflopen weken meerdere keren diefstallen in de nachtelijke uren werden gepleegd waarbij meerdere kratten leeggoed werden ontvreemd die later bij een supermarkt ingeleverd werden, stelde de politie en onderzoek in. Beide personen, een 31 jarige man en een 33 jarige vrouw, werd gevraagd naar de herkomst van de kratten. De herkomst werd uitgelegd, waarbij langzaam zich meerdere zweetdruppeltjes begonnen te vormen op het voorhoofd van de mannelijke helft, zeker nadat er kennis gegeven werd dat er getwijfeld werd aan de verklaring. Het tweetal werd meegenomen naar het politiebureau waar de diefstal werd bekend. Beiden werden aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. Bij een onderzoek in de woning van een van beide aangehouden verdachten trof de politie opgestapeld nog 23 kratten leeggoed aan. De kratten werden in beslag genomen en overgebracht naar het politiebureau waar zij werden opgeslagen. In het belang van het onderzoek is het tweetal in verzekering gesteld.

Epen, rijden onder invloed:
Zaterdagmorgen 7 september 2002 werd proces-verbaal opgemaakt tegen een 29 jarige inwoner van Heerlen die onder invloed zijn auto had bestuurd.
Het alcoholgebruik van de automobilist bleek bij een routinecontrole op de Julianastraat te Epen. Bij het eerste contact met de bestuurder omstreeks 04.50 uur bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik bevestigd werd door een alcoholblaastest. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij een ademanalyse moest ondergaan. De uitslag gaf een alcoholpromillage aan tussen 1.1 en 1.2 promille. Tegen de inwoner van Heerlen werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts. Zijn auto moest 5 uur blijven staan ion verband met het opgelegde rijverbod.

Landgraaf, beroofd van fiets:
Zaterdagmorgen 7 september 2002 omstreeks 01.00 uur is een 18 jarige inwoner van Eygelshoven op de Stationsstraat te Landgraaf beroofd van zijn fiets.
Het slachtoffer fietste omstreeks 01.00 uur over de Stationsstraat te Landgraaf in de richting van Eygelshoven. Voor het station werd het slachtoffer aangesproken door een viertal personen waarna een woordenwisseling ontstond. Het slachtoffer werd tijdens die woordenwisseling in zijn gezicht gelagen terwijl tevens zijn fiets afhandig werd gemaakt. De dief ging er meteen met de fiets vandoor terwijl ook de drie anderen meteen vertrokken waarbij gebruik gemaakt werd van bromscooters. Het slachtoffer deed kort daarna aangifte bij de politie. Een meteen ingesteld onderzoek in de omgeving naar de daders leverde geen resultaat op. Het slachtoffer liep een behoorlijke kneuzing op in zijn gezicht.