Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 7-09-2002 2e persbericht zaterdag 7 september 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Taxichauffeur mishandeld en beroofd
Een taxichauffeur van 21 uit Asten is vrijdagavond rond 23.30 uur in Eindhoven mishandeld en beroofd. De chauffeur weigerde vier of vijf mannen mee te nemen, omdat hij op een andere klant wachtte. De mannen pikten dat niet, trokken de chauffeur uit zijn bus, en schopten hem een paar keer. Een andere man pakte ondertussen de portemonnee en mobiele telefoon van de chauffeur uit het busje, waarna ze er met zn allen vandoor gingen. De taxichauffeur is er achteraan gegaan, en heeft de portemonnee kunnen terughalen. De telefoon is nog spoorloos.

Eindhoven: Vrouw beroofd
Een vrouw van 36 uit Waalre is zaterdagochtend in Eindhoven beroofd van een plastic tasje met daarin een nieuwe mobiele telefoon. De vrouw liep kort na 10.00 uur in het Winkelcentrum Woensel, met de tas in haar hand. Een passerende fietser rukte plotseling de tas uit haar hand. Van de dader ontbreekt elk spoor.

Helmond: Dronken man bestolen
Een man van 25 uit Milheeze was de afgelopen nacht zo dronken, dat hij in zijn slaap niet heeft gemerkt dat zijn mobiele telefoon en portemonnee werden gestolen. De man was in Helmond op stap geweest, en weet alleen nog dat hij zaterdagmorgen om 2.00 uur uit een café is weggegaan. Vanmorgen om 10.00 werd hij wakker op de Steenweg, en kwam er achter dat de spullen waren gestolen.

Helmond: Invalidenwagen gestolen
In de nacht van vrijdag op zaterdag is bij een flat aan de Van Ruysdaelstraat een paarse invalidenwagen gestolen. De eigenaresse, een vrouw van 29 uit Helmond, was op bezoek in de flat. Ze had vrijdagavond rond 23.00 uur haar voertuig aan de voorkant van het gebouw neergezet. Toen ze zaterdagmorgen om 1.00 uur weer weg wilde gaan, bleek de invalidenwagen te zijn verdwenen.

Helmond: Portemonnee gerold
Een vrouw van 57 uit Helmond is zaterdagmiddag rond 12.30 uur bestolen van haar portemonnee met 30 Euro en bankpasjes. Toen ze in het winkelcentrum Brouwhorst liep, voelde ze iets aan haar broek. Daarna merkte ze dat de portemonnee uit haar broekzak was weggehaald.

Geldrop: Inbraak in winkel
Bij een inbraak in een winkel aan de Korte Kerkstraat is een hoeveelheid foto-apparatuur en de inhoud van de kassa meegenomen. Dat is gebeurd tussen vrijdagavond 18.45 uur en zaterdagmorgen 8.45 uur. De ruit van de voordeur was ingeslagen. De waarde van de buit is onbekend.

Leende: Flitspalen omgereden
Op de Valkenswaardseweg tussen Leende en Valkenswaard zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag drie flitspalen omgereden. Ook twee verlichte snelheids-waarschuwingsborden en een verkeersbord moesten het ontgelden. Alle borden zijn vernield doordat er met een auto tegenaan is gereden.

Asten: Inbraak in woning
Bij een inbraak in een woning in Asten zijn ongeveer 3000 Euro aan contant geld, een trouwring, bankpasjes en identiteits-papieren weggehaald. Dat is gebeurd tussen woensdagavond 20.00 uur en vrijdagavond 20.00 uur. Een raam aan de zijkant van het huis aan de Gezandebaan stond open, en vermoedelijk zijn de daders daardoor naar binnen gekomen.

Veldhoven: Geld weg na inbraak
Bij een inbraak in een woning aan de Dreef is een geldbedrag van 200 Euro weggehaald. De inbraak is gebeurd tussen vrijdagavond 22.00 uur en zaterdagmorgen 8.00 uur. Er is aan de achterkant van de woning een raam opengebroken.

Veldhoven: Beroofd van mobiele telefoon
Een man van 21 uit Veldhoven is vrijdagavond rond 21.30 uur bestolen van zijn mobiele telefoon. Toen hij liep te bellen in het Burgemeester Elzenpark, werd zijn telefoon plotseling uit zijn handen gerukt door een ongeveer 18-jarige jongen op een fiets. Die stak de telefoon in zijn zak, en fietste weg met vier andere jongens.

Valkenswaard: Raamkozijnen gestolen
Vanaf een bouwplaats aan de Keersop zijn zaterdagochtend twee raamkozijnen gestolen. Dat is gebeurd tussen 24.00 en 8.00 uur. Het gaat om nieuwe kozijnen, waarin nog geen glas zat.

Soerendonk: Cafetaria leeggeroofd
Uit een cafetaria op het Jan Maasplein is zaterdagochtend een groot deel van de voorraad gestolen. Tussen 00.45 en 9.15 uur is een klepraampje opengebroken, waarna een groter raam geopend kon worden. In de cafetaria werden vier diepvrieskisten leeggehaald. Ook verdween een hoeveelheid frisdrank. De waarde van de buit is onbekend.