Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 7-09-2002
Persberichten district Sittard (HP 16.00 uur) Zaterdag 7 september 2002

Sittard, auto in brand gestoken:
Zaterdagmorgen 7 september 2002 omstreeks 01.45 uur is een bestelauto welke geparkeerd stond aan de Montgomerystraat te Sittard in brand gestoken.
De brand bleek bij onderzoek begonnen te zijn bij motorkap waarna de voorzijde van de auto geheel vlam vatte. Vermoedelijk is gebruik gemaakt van een brandbare vloeistof die over de motorkap werd gegooid om vervolgens aangestoken te worden. De gewaarschuwde brandweer kon voorkomen dat de auto geheel in vlammen opging. De bestelauto liep desondanks zware schade op aan de voorzijde. Wie verantwoordelijk is voor de brandstichting is niet bekend geworden. Een bergingsbedrijf heeft de bestelauto moeten weg takelen.

Sittard, op verjaardag in de cel:
Een inwoner van Sittard is vrijdagavond omstreeks 20.10 uur door personeel van een supermarkt gevestigd aan de Brugstraat te Sittard op heterdaad betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. De inwoner van Sittard nam in de supermarkt een deodorant weg en stopte deze in zijn kleding. Aan de kassa rekende hij andere spullen wel af maar de deodorant niet. Toen hij daarna de winkel wilde verlaten werd hij door personeel ter verantwoording geroepen. De niet betaalde deodorant kwam daarbij uit zijn kleding te voorschijn. De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Bij zijn insluiting bleek dat hij de diefstal gepleegd had op zijn geboortedag. Tegen de winkeldief werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts. Hij zal zich bij de Officier van Justitie moeten verantwoorden daar het niet de eerste keer was dat hij met Justitie in aanraking kwam.

Sittard, inbraak:
In een van de voorbije dagen heeft een inbraak plaatsgevonden in het gebouw van de hondenvereniging gevestigd aan de Duistergats te Sittard. De inbraak werd vrijdagmiddag ontdekt door leden van de hondenvereniging die de toegangspoort opengebroken aantroffen. Met een trottoirtegel bleek een gat in het dak gegooid te zijn waardoor de inbreker de toegang verkreeg. Uit het gebouw waar eigenlijk niets aan waarde aanwezig is werd alleen enkele frisdranken en repen chocolade ontvreemd. Namens de vereniging is van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.