Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 7-09-2002
Persberichten district Heerlen (HP 16.00 uur) Zaterdag 7 september 2002

Heerlen, diefstal motoren.

Op vrijdag 6 september 2002 hebben drie benadeelden bij de politie aangifte gedaan van diefstal van hun motor.
Een 40 jarige inwoner van Aken bemerkte vrijdagmiddag omstreeks 14.00 uur dat zijn motor in een tijdsbestek van 10 minuren gestolen werd. Hij had zijn Harley Davidson geparkeerd nabij de droomvijver aan de Klinkertstraat te Hoensbroek. Afgesloten middels twee extra sloten liet hij zijn motor staan en bezocht het clubgebouw. Na 10 minuten kwam hij terug en bemerkte dat zijn motor gestolen was. Hij deed kort daarna aangifte van de diefstal.
Aan de Klompstraat te Heerlen werd vrijdag tussen 17.00 en 19.15 uur een motor gestolen van een 42 jarige inwoner van Berlijn. Ondanks een goede beveiliging werd de motor, een BMW type 1000 weggenomen. De benadeelde deed aangifte bij de politie.
Vrijdagavond tussen 22.00 en 22.30 uur werd vanaf het parkeerterrein gelegen In de Cramer te Heerlen de motor, een Honda type Pan European, gestolen. Ondanks sloten en een inwerking gesteld alarm kon de motor ongezien voor de omgeving weggenomen worden. De eigenaar, een 39 jarige inwoner van Heerenveen, deed in de loop van de avond bij de politie aangifte.

Hoensbroek, brand in woning:
Zaterdagmorgen 7 september 2002 omstreeks 01.45 uur is brand ontstaan in een flatwoning gelegen aan de Aldenhofstraat te Hoensbroek. De door flatbewoners gewaarschuwde brandweer moest de toegang tot de woning forceren omdat niemand thuis bleek te zijn. De brandweer had de brand snel onder controle. De brand bleek ontstaan te zijn in de keuken waar een kruimeldief vermoedelijk door kortsluiting vlam had gevat. Vooral de keuken maar ook het overige gedeelte van de woning liep rook- roet en waterschade op.
Enkele bewoners van het flatgebouw werden tijdelijk in het nabij gelegen politiebureau opgevangen maar konden na het blussen van de brand en het verdrijven van de rook uit het gebouw weer terugkeren naar hun woning. De stichting Salvage biedt de getroffen bewoners de helpende hand.

Heerlen, rijden onder invloed:
Tegen een 44 jarige automobilist uit Hoensbroek heeft de politie zaterdagmorgen proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed.
De automobilist reed omstreeks 04.00 uur met zijn auto over de Terhoevenderweg te Heerlen waar een politiepatrouille zag en hoorde dat de auto een band stuk had en met de velg over het wegdek reed. De bestuurder werd daarop gecontroleerd. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek dat deze alcohol gedronken had, welk alcoholgebruik bevestigd werd door een alcoholblaastest. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan tussen 1.0 en 1.1 promille. Tegen de inwoner van Hoensbroek werd proces-verbaal opgemaakt. De auto moest door een bergingsbedrijf worden weg getakeld. Waar de auto de schade had opgelopen kon niet achterhaald worden. Mogelijk heeft de bestuurder ergens met de band tegen een trottoirband gereden waardoor deze lek raakte en bij het verder rijden geheel van de velg geraakte.